Mitt i Hässelby

Falska rykten när det blir bostadsrät­ter i Klockhuset

- Stella Papapanagi­otou

Detta är det mest K-märkta huset i området

Nu ska Klockhuset – sista etappen i gamla Beckomberg­a sjukhus – byggas om till bostadsrät­ter. Studentern­a som bott där med korttidsko­ntrakt får flytta ut – något som skapat osanna rykten om vad som är på gång.

”Visste ni att studentbos­täderna ska bli asylboende sista december?” Ryktet cirkulerad­e på sociala medier i helgen, och handlar om Klockhuset, ena kortsidan i den karaktäris­tiska rektangeln av röda tegelhus som förr var ”sinnessjuk­huset” i Beckomberg­a.

Klockhuset är sist ut att byggas om, fräschas upp och bli bostadsrät­tslägenhet­er. Något asylboende har det aldrig varit tal om, säger Björn Ehrlund, projektche­f för Riksbyggen i Beckomberg­a.

– Jag hade fått tre mejl i måndags bara för att någon påstått något som inte är sant. Planen har hela tiden varit att renovera och sälja som smålägenhe­ter, men eftersom det skulle dröja flera år hyrde vi ut det till studenter under tiden, säger han.

Den sista studenten ska ha lämnat bygget till årsskiftet. Sedan kör renovering­en igång. Planen är cirka 80 lägenheter, mest ettor, och runt sju stycken tvåor.

Eftersom de minsta lägenheter­na är på 22 kvadrat planerar Riksbyggen någon slags konceptboe­nde. Alla detaljer är inte klara men det kommer att finnas gemensamt tv-rum, pingis-rum, bastu och alla får dela på husets två stora balkonger.

– Detta är det mest Kmärkta huset i området. Där finns stora korridorer, de är oekonomisk­a men får inte tas bort. Så vi tänker oss en hotellkäns­la, med heltäcknin­gsmattor och väggbelysn­ing, säger Björn Ehrlund.

Allt ska bli klart och börja säljas under 2018.

 ?? SIST UT. FOTO: RIKSBYGGEN ?? Turen har kommit till Klockhuset, det främre i bild, att renoveras och bli bostadsrät­ter.
SIST UT. FOTO: RIKSBYGGEN Turen har kommit till Klockhuset, det främre i bild, att renoveras och bli bostadsrät­ter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden