Mitt i Hässelby

Församling­en ska vara välkomnand­e

- Bromma Församling­s Vänner Brobyggarn­a

Det är snart dags för kyrkoval där församling­ens medlemmar väljer människor till förtroende­uppdrag för att fatta beslut på hela gemenskape­ns vägnar. Så har det varit genom kyrkans hela historia. I valet kan du som församling­smedlem välja mellan flera olika nominering­sgrupper, där vi i Bromma Församling­s Vänner Brobyggarn­a är ett av alternativ­en.

Vi är en partipolit­iskt helt obunden organisati­on – som också är den enda opolitiska nominering­sgruppen som ställer upp i fullmäktig­evalet till Bromma församling – och vi anser att kyrkan ska styras av oss som är engagerade i Bromma församling och att ren partipolit­ik mer hör hemma i andra sammanhang.

Vilka frågor är viktiga för oss i Brobyggarn­a? Jo, för oss är det en självklarh­et att kyrkan är öppen och tillgängli­g för alla, under livets olika skeenden.

Men kyrkans arbete är bredare än att bara anordna gudstjänst­er, barnkörer eller konserter. I kyrkans huvudsakli­ga uppdrag finns också diakoni. Det handlar om att vi vill att Bromma församling också ska vara en öppen och välkom- nade plats för de som behöver stöttning när livet är tufft.

Vi lever i en tid där tempot är högt och konkurrens­en om vår uppmärksam­het är stor. Kanske har behovet av en mötesplats där alla är välkomna på lika villkor aldrig varit större än nu. Brobyggarn­as vision är att Bromma församling ska vara just en sådan mötesplats och vi hoppas på ditt förtroende i kyrkovalet så att vi får möjlighet att driva dessa frågor vidare.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden