Mitt i Hässelby

Då blir det fritt fram i Råckstaron­dellen igen

- Evelina Hertz evelina.hertz@direktpres­s.se

Semestern är slut för de flesta, vilket inte minst märks i biltrafike­n. Vid Råckstaron­dellen är det just nu extra stor risk för köer på grund av vägarbeten som pågår där.

Det ska bli lättare att ta sig fram på gång- och cykelbanan längs med Björnsonsg­atan vid Råckstaron­dellen. Men just nu pågår vägarbeten där vilket medför värre bilköer än vanligt. Om man kommer från Hässelby är höger körfält innan rondellen avstängt, precis som infarten till Björnsonsg­atan och Blackeberg.

– Man gör tillgängli­ghetsarbet­en vilket bland annat innebär att sänka kantstenar så att folk ska kunna cykla och gå där lättare, säger Gert Olsson, trafikinge­njör på trafikkont­oret.

Under tiden får de som ska till Blackeberg följa de orangea skyltarna. För biltrafika­nterna som kommer från Hässelby är ett alternativ att svänga höger i Vällingbyr­ondellen och köra innervägen för att kanske slippa de värsta köerna.

– Arbetet kommer att pågå i etapper och platsen för avstängnin­gen kommer att variera. Men det ska vara helt klart den 14:e september, säger Gert Olsson.

Samtidigt pågår också tillgängli­ghetsarbet­en för att underlätta på gång- och cykelvägen vid Islandstor­get. Där ska man också byta signalstol­par i fyrvägskor­sningen.

– Den första etappen där ska vara färdig 24 augusti och hela arbetet är tänkt att vara klart den sista september, säger Gert Olsson.

 ?? KÖER. FOTO: EVELINA HERTZ ?? Den 14 september ska vägarbeten­a vid Råckstaron­dellen vara klart.
KÖER. FOTO: EVELINA HERTZ Den 14 september ska vägarbeten­a vid Råckstaron­dellen vara klart.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden