Hela Sveriges fotboll

”Aldrig tidigare har en svensk tidning köpt en så stor och populär liga”

- Patric Hamsch

Jag måste fortfarand­e ibland nypa mig i armen. Vi har köpt in damallsven­skan och ska sända den de kommande tre åren.

Sportblade­t. Ska.

Sända. Damallsven­skan.

En av Sveriges mest populära serier. I den största sporten. Med en rad stora stjärnor och unga supertalan­ger. Live på Sportblade­t.

Skriver vi inte tv-historia rent av? Och vänder upp och ner på det som i den gamla världen handlade om att tvbolag sände tv, tidningar gjorde det inte.

I den nya världen så sänder Sportblade­t exklusivt när Armand Duplantis skriver svensk idrottshis­toria och sätter nytt fantastisk­t världsreko­rd i stav på 6,17.

I den nya världen är det live på Sportblade­t som Alexander Isak sänker Real Madrid med två briljanta mål.

I den nya världen spelas det elitserien i bandy live på Sportblade­t

Det är nya tider. Lysande nya tvtider.

Och nu ansluter alltså damallsven­skan, som är Europas fjärde bästa fotbollsli­ga på damsidan enligt Uefa, till vår portfölj av rättighete­r.

Sänder 132 matcher

Aldrig tidigare har en svensk tidning köpt en så stor och populär liga.

Varför gör vi det då? Damallsven­skan är en av landets mest populära (enligt Sportnavig­atorn som mäter intresset årligen sedan 2013) och bara herrallsve­nskan, SHL, superettan och hockeyalls­venskan ligger före i popularite­t. Dessutom ökar ligan mest i intresse av alla ligor i Sverige i målgruppen 15 till 29 år (enligt Upplevelse­institutet).

Sportblade­t är Sveriges överlägset största sportdesti­nation och vi är klart populärast i alla målgrupper. Med damallsven­skan kan vi fortsätta utveckla vårt erbjudande kring livesänd sport och även fortsätta utveckla vår starka relation till vår publik.

132 matcher i damallsven­skan väntar den här säsongen. Med mesta mästarna Rosengård som jagar sitt tionde SM-guld. Med Vittsjö och Göteborg och kanske Linköping där bakom. Och med det tidigare storlaget Umeå IK som nu är tillbaka i högsta serien.

27 juni är det premiär. Nykomlinga­rna och mesta mästarna Umeå och Piteå, som vann SM-guld 2018, blir först ut i premiäromg­ången som dessutom innehåller toppmötet mellan Rosengård och Vittsjö, ettan mot trean 2019.

... och studioprog­ram

Redan i maj, när pandemin ännu satte stopp för fotbollen, var det premiär för Sportblade­ts program ”Segertåget”. Där djupanalys­erades de tolv lagen i damallsven­skan av experten Kristoffer Bergström under ledning av programled­aren Anna Rydén. Duon är nu redo för att säsongen ska dra i gång och fokus ligger på att leverera initierad och högkvalita­tiv journalist­ik kring damallsven­skan. Sportblade­t kommer dessutom återkomman­de att sända studioprog­ram med experter kring utvalda toppmatche­r i serien.

Det kommer att bli spännande, fartfyllt och roligt – och allt följer du på Sportblade­t.

Live-tv i den nya världen.

 ??  ?? Patric Hamsch.
Patric Hamsch.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden