Hela Sveriges fotboll

”I år är vi försiktiga med målsättnin­gen”

- Johannes Hägglund

LINKÖPING FC Vart är vi på väg? Det är inte bara en fråga i ”På Spåret” utan också en frågeställ­ning som passar in på Linköpings FC.

Efter två raka guld har storklubbe­n ”bara” blivit femma de två senaste säsongerna – och till den här säsongen har de tappat storstjärn­an Stina Blacksteni­us.

– Vi vill vi vara en klubb som krigar om guldet, men i år är vi lite med försiktiga med hur vi formulerar målsättnin­gen, säger LFC:s ordförande Paul Lindvall.

Linköpings FC har två mindre lyckade säsonger bakom sig. Klubben har efter guldsäsong­erna 2016 och 2017 inte varit i närheten av någon guldstrid de två senaste säsongerna, trots ett rätt namnkunnig­t lag på papperet. Till den här säsongen har klubben tappat några viktiga spelare och även gjort förändring­ar i ledarstabe­n. Så frågan är åt vilken riktning klubben är på väg?

– En rimlig målsättnin­g i år kan vara topp tre, säger klubbens ordförande Paul Lindvall.

Stina Blacksteni­us är inte den enda namnkunnig­a spelaren som har flyttat från Linköping. Redan förra sommaren lämnade Kosovare Asllani, Anna Oscarsson har skrivit på för Eskilstuna och landslagss­pelaren Mimmi Larsson har gått till Rosengård.

– Vi har inte ett lag som experterna kommer att tippa i toppen, men vi har en ambition att sikta uppåt. Långsiktig­t vill vi vara en klubb som krigar om guldet och Europaspel, men i år är vi lite mer försiktiga med hur vi formulerar målsättnin­gen, säger Paul Lindvall.

Även utanför planen har det skett förändring­ar i Linköping. Olof Unogård är numera sportchef och tränare vilket har gett den andre tränaren William Strömberg en större roll. Dessutom är Frida Andersson, som närmast kommer från Växjö DFF, ny klubbdirek­tör.

– Linköping ska vara damfotboll­ens huvudstad i Sverige. Det är min ambition. I nästan alla andra städer finns herrlag som är ännu mer dominerand­e, om du tar Stockholm och Malmö exempelvis. Vi har inget herrlag på den nivån. Här är damfotboll­en den stora stoltheten, säger Paul Lindvall.

 ??  ??
 ??  ?? Lindvall.
Lindvall.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden