Hela Sveriges fotboll

ÅRETS BÄSTA VÄRVNINGAR

De damallsven­ska nyförvärve­n väntar fortfarand­e på att få visa upp sig. Men vilka har värvat mest och bäst inför den kommande säsongen?

- Taktiskt skicklig

20

EBBA WIEDER, 21, MITTFÄLTAR­E från FC Rosengård till Vittsjö

Rosengårds­produkten valde att stanna i Skåne vid första flytten i karriären. Jagar mer speltid än vad hon har fått i FC Rosengård där hon fick starta tre matcher och hoppa in i 16 under den gångna guldsäsong­en. Kapten i U23landsla­get med fin blick för spelet.

19

ASTRID LARSSON, 20, MF/ANF från Hammarby till Piteå

Ung spelare som spelat för Hammarby i såväl allsvenska­n som elitettan. Piteå säger sig ha haft ögonen på Larsson under en tid och i topplaget är hon med sin fart given till vänster i deras elva.

18

CALI FARQUHARSO­N, 26, ANFALLARE från Washington Spirit till Kif Örebro

Kommer från amerikansk­a toppligan NWSL, där det bara blev 44 matcher på fyra säsonger på grund av skador. Amerikansk­an är tänkt att ersätta Örebros tunga avbräck Jenna Hellstrom. Tillför en amerikansk mentalitet som de gillar i Örebro. Vi är spända på att se henne, men rapportern­a skvallrar om att de förväntnin­garna ska sänkas en aning.

15

SYNNE SKINNES HANSEN, 24, MITTFÄLTAR­E till Linköping

Norsk VMspelare i fjol – nu har hon kritat på för två säsonger i Linköping. Sportchefe­n Olof Unogård ser det nästan som att de fått två spelare i en då hon är mångsidig i sitt positionss­pel.

17

PETRA JOHANSSON, 31, MITTFÄLTAR­E från Eskilstuna United till Linköping

Lämnar kaptensbin­deln i Eskilstuna för en comeback i Linköping. Där kan Johansson bidra med sin erfarenhet och ledaregens­kaper.

16

EVELIINA SUMMANEN, 21, MITTFÄLTAR­E från Kif Örebro till Kristianst­ad

Ett finskt superlöfte som valde att bryta sitt kontrakt med Kif Örebro efter en säsong för att byta till Kristianst­ad. Har etablerat sig i det finländska landslaget och är vass offensiv, men kan även användas i en mer defensiv roll.

14

NATHALIE HOFF PERSSON, 23, MITTFÄLTAR­E från LB07 till Kif Örebro

Hoff Persson har spelat i såväl FC Rosengård, Kopparberg­s/Göteborg och Sporting Lissabon, men kommer senast från LB07 där hon inte fick ut sin fulla potential. Nu ska hon ta nästa kliv i en ny roll, som nummer 10 och kreatör.

12

CAJSA ANDERSSON, 27, MÅLVAKT från Piteå till Linköping

Återvänder till klubben hon var med och tog två SM-guld med 2016 och 2017. Med tanke på alla spelartapp Linköping haft, inte minst Emma Holmgren såklart, är den landslagsm­eriterade målvakten ett nödvändigt tillskott.

Dubbla SM-guld med Linköping

13

JUTTA RANTALA, 20, ANFALLARE från HJK Helsingfor­s till Kristianst­ad

En ung talang som vi verkligen ser fram emot att följa i damallsven­skan och Kristianst­ad. En skyttedrot­tning i Finland där hon gjorde 22 mål på 23 matcher i högstaliga­n i fjol, och trots att hon bara är 20 år var det sjätte året i högstadivi­sionen. Rantala är bra i djupled och duk tig en mot en.

Kan även spela på kanten.

8

KATHRINE ØSTERGAARD LARSEN, 26, MÅLVAKT från FC Nordsjälla­nd till Djurgården

En lång målvakt, på 181 centimeter, som är stark i luftrummet. Kommer närmast från FC Nordsjälla­nd, men har även spelat i storklubbe­n Bröndby. Djurgården själva tror stenhårt på sin nya målvakt som sportchefe­n Jean Balawo lyfter som en klar aspirant till årets målvakt i ligan. Vi tror att den tunna truppen kommer att vara i behov av en sådan.

11

LISA DAHLKVIST, 33, MITTFÄLTAR­E från Eskilstuna United till Umeå

Dahlkvist är tillbaka i sitt hjärtas stad och lag och är dessutom hel efter sin svåra hälseneska­da. Den gamla OS-hjälten har tre SM-guld och två Champions Leaguefina­ler med det forna storlaget. Nykomlinge­n får karaktär, kyla och meriter i ett. Ingen framtidssa­tsning, men Dala har en fast hand att hålla i om det blåser.

7 från Piteå till Linköping

En passningss­kicklig ytterback, vilket

Linköping har nytta av. 22-åringen, som fick första A-landslagsk­allelsen i höstas, är dessutom en bra tillgång vid fasta situatione­r. Aronsson har spelat hela 99 allsvenska matcher på högerkante­n med Piteå som hon vunnit SM-guld med. Ung men rutinerad – en klockren “LFCvärvnin­g” enligt Olof Unogård.

10

ELISE KELLOND-KNIGHT, 29, BACK/MITTFÄLTAR­E från Brisbane Roar FC till Kristianst­ad

Ska fylla luckan efter gravida Sif Atladottir men kan också spela på mitten vilket gör henne till ett riktigt fynd. Kellond-Knight har spelat såväl OS som flera VM för Australien och kommer senast från Brisbane Roar FC. Men 29-åringen har även rutin från damallsven­skan sedan tidigare då hon spelade med Hammarby för ett par år sedan.

9

EMMA HOLMGREN, 22, MÅLVAKT från Linköping till Uppsala

Flyttar hem till sitt Uppsala där hon spelade i Sirius mellan 2014 och 2016. Holmgren har erfarenhet från landslagss­pel och var en av tabellfemm­an Linköpings bästa spelare förra säsongen med bara 15 insläppta mål på 18 spelade matcher. Kommer få mycket att göra i bottentipp­ade Uppsala. En hel och storspelan­de Holmgren är oumbärlig i Uppsalas jakt på ett nytt kontrakt.

6

MIE LETH JANS, 26 , BACK från FC Rosengård till Vittsjö

Har varit i bland annat Manchester City och Bröndby tidigare och har spelat 26 landskampe­r med Danmark. Men för FC Rosengård blev det bara fem matcher på grund av en skada. Taktiskt skicklig och kan spela både ytterback och mittback. Blir väldigt viktig i Vittsjös jakt på en ny topplaceri­ng.

 ??  ??
 ??  ?? Eveliina Summanen (t v) ska ta nästa steg i Kristianst­ad.
Eveliina Summanen (t v) ska ta nästa steg i Kristianst­ad.
 ??  ?? Jenna Hellstrom.
Cali Farquharso­n ansluter.
Jenna Hellstrom. Cali Farquharso­n ansluter.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Har skrivit på för två säsonger.
Har skrivit på för två säsonger.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Målvakten Cajsa Andersson är tillbaka.
Målvakten Cajsa Andersson är tillbaka.
 ??  ?? RONJA ARONSSON, 22, BACK
RONJA ARONSSON, 22, BACK
 ??  ??
 ??  ?? Jutta Rantala (mitten).
Jutta Rantala (mitten).
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden