Hela Sveriges fotboll

’DEN SJUKASTE VÄRVNINGEN PÅ MÅNGA ÅR’

- Foto: BILDBYRÅN

5

ANNA OSCARSSON, 23, BACK

från Linköping till Eskilstuna United

En missnöjd Oscarsson lämnade Linköping efter en konflikt med tränaren Olof Unogård och tar ny sats i Eskilstuna. Har gjort fem A-landskampe­r, men står en bit bakom en sådan som

Hanna Glas, med ett förflutet i just Eskilstuna, i dagsläget. Kan ta steg i ett offensivt Eskilstuna och trivs allra bäst som wingback. Kommer med viktig rutin men har varit skadedrabb­ad.

4

EMMA KULLBERG, 28, BACK

från Kif Örebro till Kopparberg­s/Göteborg

Kullberg fick chansen i Blågult för första gången i fjol, och förbundska­ptenen Peter Gerhardsso­n lyfte då henne som en av de bästa mittbackar­na i ligan. Efter korsbandss­kadan på Göteborgs andra mittback Beata Kollmats är Kullberg plötsligt ligans absolut viktigaste mittback. En riktig nyckelspel­are som tillför speed och ledaregens­kaper.

3

MIMMI LARSSON, 26, ANFALLARE

från Linköping till FC Rosengård

Larsson är snabb och tuff att möta, och också revanschsu­gen efter den gångna säsongen då Linköping underprest­erade och hon ofta hamnade på en kant där hon inte trivdes. En tänkbar skyttedrot­tning som kan bilda anfallspar med en annan måltjuv – Anna Anvegård.

2

FILIPPA ANGELDAL, 22, MITTFÄLTAR­E från Linköping till Kopparberg­s/Göteborg

22-åringen, som utsågs till ligans mest värdefulla spelare redan 2017, är i Göteborg för att knipa både guld och en startplats i A-landslaget. Tillför spets och stor spelförstå­else till Göteborgs redan starka mittfält där hon lär ta plats trots flera klasspelar­e, bland annat landslagsk­ollegorna Julia Roddar och Julia Zigiotti Olme. Ja ni hör, något av en lyxvärvnin­g!

1

STINA BLACKSTENI­US, 24, ANFALLARE

från Linköping till Kopparberg­s/Göteborg

Blacksteni­us har landat i Göteborg efter en märklig tvist och i det tippade topplaget spetsar hon till en redan stark offensiv med Pauline Hammarlund och Rebecka Blomqvist på topp. Det här är den sjukaste värvningen på flera säsonger. Kanske är allsvenska­n redan avgjord – i skiljenämn­den.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden