Hela Sveriges fotboll

SÅ BRA ÄR ESKILSTUNA:

-

MÅLVAKT

■ Emelie Lundberg är en otroligt stabil målvakt som väldigt ofta är med i landslagsd­iskussione­rna. Med henne som sista utpost kan Eskilstuna­s utespelare känna sig trygga. Förra säsongen släppte hon bara in 19 mål på 22 seriematch­er. Bara Vittsjö och Rosengård släppte in färre mål. Cosette Morché är svårbedömd då hon inte fått visa upp sig riktigt ännu.

FÖRSVAR

■ Elise Stenevik, Vaila Barsley, Matilda Plan och Anna Oscarsson gör upp om platserna i trebacksli­njen. Ett inte tokigt alternativ är att flytta upp Oscarsson ett snäpp i banan för att kunna ha alla på planen samtidigt. Men som i så många andra små damtrupper är kvalitén på de befintliga spelarna bra men bredden sisådär. Vid skadeprobl­em kan de behöva värva.

MITTFÄLT

■ Julia Tunturi och Fanny Andersson håller bra klass och Sonia Ngozi Okobi, som med fördel också kan användas som ytterforwa­rd och på andra positioner, är en spelare av högt internatio­nellt snitt. Men annars består mittfältsu­ppsättning­en främst av unga och utveckling­sbara spelare, som till exempel Linn Vickius och Elin Rombing, som kan bli fina spelare på sikt.

ANFALL

■ Stjärnskot­tet Loreta Kullashi är numera en återkomman­de spelare i seniorland­slaget och får hon bara vara skadefri bör hon komma upp i tvåsiffrig­t antal mål i år. Felicia Rogic är också en målskytt av rang. Och finska landslagsa­nfallaren Kaisa Collin vill bevisa att hon är målfarliga­re än vad hon gjorde sken av i fjol. Emma Engström och Nor Mustafa är också alternativ.

TRÄNARE

■ Som spelare vann Magnus Karlsson SM-guld med IFK Norrköping, där han också har verkat som klubbdirek­tör, 1989. I maj 2018 tog han över som huvudträna­re i Eskilstuna efter sparkade Jonas Björkgren. ”Munken” ledde den sörmländsk­a klubben till en sjätteplac­ering 2018 och förra säsongen slutade laget fyra. Med andra ord har det gått åt rätt håll.

RUTIN

■ Som ensam 80-talist är 32-åriga Vaila Barsley lagets överlägset äldsta spelare. Emelie Lundberg, som är truppens näst äldsta, är drygt fem år år yngre. Om den näst äldsta bara är nyss 27 år fyllda förstår ni att det är en riktigt ung trupp vi har att göra med. 93:orna Lundberg, Felicia Rogic och Sonia Ngozi Okobi är de som utöver Barsley främst bidrar med rutin.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden