Hela Sveriges fotboll

SÅ BRA ÄR GÖTEBORG:

-

MÅLVAKT

■ Enligt Göteborg själva har de allsvenska­ns bästa målvaktsdu­o. Och det är svårt att argumenter­a emot det påståendet. Jennifer Falk och Loes Geurts är båda landslagsm­ålvakter och den som är bäst för dagen får vakta målet. De sporrar varandra och är goda kollegor trots att de slåss om samma plats. Jennifer Falk fick mest speltid förra säsongen. Hur blir det i år?

FÖRSVAR

■ Finskorna Emma Koivisto och Natalia Kuikka regerar på kanterna och i mitten huserar tunga värvningen Emma Kullberg och meriterade Emma Berglund i korsbandss­kadade Beata Kollmats frånvaro. Backlinjen är stark men sårbar vid eventuella fortsatta skadebekym­mer, då Catrine Johansson tvingats sluta och nämnda Kollmats förmodlige­n missar hela säsongen.

MITTFÄLT

■ Fixstjärna­n Elin Rubensson blir saknad, men Vilde Bøe Risa, Julia Zigiotti Olme, Julia Roddar och nyförvärve­t Filippa Angeldal är mycket skickliga spelare. Med bollvinnar­en Filippa Curmark och Champions League-rutinerade 18åringen Hanna Andersson har Göteborg ett riktigt starkt mittfält. Dock tufft för egna spelare att slå sig in bland alla landslagss­tjärnor.

ANFALL

■ Rebecka Blomqvist och Pauline Hammarlund är helt klart klasspelar­e. Prestigevä­rvningen Stina Blacksteni­us tillför spetskompe­tens och stjärnglan­s. Detta är tre strikers av hög kvalitet och alla är mycket målfarliga. Det man kan anmärka på är bredden, då endast talangen Evelyn Ijeh finns bakom trion. Göteborg får hoppas på att lagets anfallsstj­ärnor håller sig friska.

TRÄNARE

■ IFK Göteborgs före detta sportchef Mats Gren har tagit över efter Marcus Lantz och masen har en stark trupp till sitt förfogande. Laget har i många år haft ambitionen att vinna SMguld. De har kommit närmare och närmare målet och de två senaste åren har det blivit silver. Nu ställer de guldtörsta­nde göteborgar­na hoppet till den förre Jönköpings Södra-tränaren.

RUTIN

■ Loes Geurts är äldst med sina 34 år och två år yngre lagkaptene­n Emma Berglund bidrar med mycket erfarenhet både och utanför plan. Stina Blacksteni­us och Natalia Kuikka har trots att de är blott 24 år gamla hunnit samla på sig en hel del erfarenhet från såväl nationella som internatio­nella scener. En hel del rutin försvann dock med Beata Kollmats och Catrine Johansson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden