Hela Sveriges fotboll

2020 BLIR DET GÖTT ATT MOSA MOTSTÅNDAR­LAG

- KRISTOFFER BERGSTRÖM kristoffer.bergstrom@aftonblade­t.se

■ Farkosten har kopplat bort sina två understa raketsteg. Nu ska den susa mot stjärnorna.

2018 punktade Göteborg upp en treårsplan för hur laget skulle nå nya höjder. Den säsongen prioritera­des passningss­pelet, 2019 höjdes aggressivi­teten i försvarssp­elet och 2020 var tanken att allt skulle klaffa. Nu är vi där. Högre press, fler maxlöpning­ar, ömsom rakt spel, ömsom bollinneha­v.

Rosengårds enda trovärdiga titelrival­er slopar i år tankarna på 4–4–2, mönstrar trebacksli­njen Curmark-Kullberg-Berglund och låter finska konditions­monstren Kuikka och Koivisto täcka flankerna. På innermitte­n har de fem, sex landslagss­pelare att växla mellan och på topp hugger Blomqvist, Blacksteni­us och Hammarlund.

Är det som står ovan bara en radda efternamn för dig så nöj dig med följande: Det är ett hiskeligt lag. Inte det namnkunnig­aste, men utifrån kravspecif­ikation och spelidé det starkaste vi sett på Västkusten det senaste decenniet. Det kommer bli korsdrag i motståndar­öronen. Stöter de högt blir de utrullade, backar de hem kommer attackerna från alla håll. Fråga Fortuna Hjörring (0–5), fråga Linköping som med blotta förskräcke­lsen kom undan med 1–3 i februari.

I fjol var Göteborg ett steg efter Rosengård hela året. I år har de tappat skadade

Bea Kollmats och gravida Elin Rubensson, men förstärkt med bärande spelare som landslagst­rion Filippa Angeldal, Stina Blacksteni­us och Emma Kullberg.

2020 blir det gött att mosa motståndar­e.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden