Hela Sveriges fotboll

FINSKT FÖRVÄRV VISAR MER ÄN BARA MÅLNÄSA

- KRISTOFFER BERGSTRÖM kristoffer.bergstrom@aftonblade­t.se

■ Med frikostig klippning hade filmen om Kristianst­ads 2019 sett ut som en framgångss­aga. De släppte kontrollen, höjde tempot och var mästerliga i perioder. Men bland de bortklippt­a scenerna fanns 1–5 mot Rosengård och 0–3 mot Vittsjö. 0–5 mot Eskilstuna.När toppar och dalar summerats var KDFF sjua. Faktiskt att betrakta som ett fiasko sett till potentiale­n.

Av årets nyförvärv är Jutta Rantala en av de intressant­aste i hela serien. I HJK Helsingfor­s var hon en enkelspåri­g goalgetter, men på försäsonge­n har hon visat helt andra kvaliteter. 20-åringen har sin kvickhet och målnäsa, men trivs lika bra på kanten varifrån hon täcker ytor och utmanar. Utifrån hur truppen är formerad kan det mycket väl bli som wingback i ett 3–5–2 som Chelseasup­portern (hon har som mål att en gång i karriären värvas dit) gör mest nytta.

Får jag slänga ur mig den där sortens svajiga tips som hör försäsonge­n till lär Rantala noteras för 10–15 poäng i år. Därmed blir hon skånskorna­s näst största tillskott.

Det största är ingen värvning utan en tillfriskn­ing. Landslagsm­eriterade backen

Mia Carlsson fick sitt fjolår söndertras­at av ett krånglande knä. Hon har rehabilite­rat sig i vinter också, men verkar kurant nog att vara med från premiären.

Med Carlsson på plan är KDFF ett stabilare lag. Med tanke på fjolåret är det exakt vad de behöver.

 ??  ??
 ??  ?? Jutta Rantala.
Jutta Rantala.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden