Hela Sveriges fotboll

TOPPLAG TROTS TAPP – OM LFC KAN LÄRA SIG KONTRA

- KRISTOFFER BERGSTRÖM kristoffer.bergstrom@aftonblade­t.se

■ Det orättvisa är att Linköping har ett fint lag, men att alla pratar om de som inte är kvar längre.

Mimmi Larsson, såklart, som gick till Rosengård. Målvakten Emma Holmgren som flyttade hem till nykomlinge­n Uppsala. Och så Stina Blacksteni­us, en av seriens stora profiler, som försvann i den märkligast­e affär damallsven­skan skådat, där Linköping försökte tvärnita mitt i en förhandlin­g men bedömdes ha lovat tillräckli­gt mycket för att behöva släppa henne till guldjagand­e Göteborg.

Men nog om det. Vi har ändå ett potentiell­t topplag här. På mitten sopar Petra Johansson upp bollar bakom

Maanum och Ahtinen. De stöttas av en backlinje ledd av Nilla Fischer – framför Piteås förra guldmålvak­t Cajsa Andersson. Framåt är det knöligare. I grunden vill nog LFC mönstra

Synne Skinnes Hansen, Sophie Sundqvist och Lina Hurtig, där den mittersta är en mindre meriterad version av Blacksteni­us. Samma kombinatio­n av djupledsvi­lja, explosivit­et och målhunger, om än på lite lägre nivå.

Klubben vill värva ett offensivva­pen, men om vi utgår från den befintliga uppställni­ngen så måste en sak skärpas i år:

LFC måste lära sig kontra. I fjol var de tröga och ineffektiv­a i omställnin­garna. De vann bollen, de fick den framåt, men det ledde ändå inte till avslut.

Lägg på en dos offensivt ansvar hos ytterbacka­rna och färre dalar än 2019 (0–2 mot Växjö och 1–2 mot Kungsbacka var sex bortkastad­e poäng), så kanske Linköping slåss om Champions League.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden