Hela Sveriges fotboll

SÅ BRA ÄR UPPSALA:

-

MÅLVAKT

■ Emma Holmgren kommer med all sannolikhe­t att få det hett om öronen under årets säsong. Hon kommer att behöva vara bra om den allsvenska debutanten ska kunna hävda sig. Holmgren har varit riktigt bra hos sina tidigare arbetsgiva­re och har alla verktyg som krävs för att kunna bli en gedigen A-landslagsm­ålvakt. Lina Lundqvist var stabil i fjol och är en bra reservmålv­akt.

FÖRSVAR

■ Lena Soleng Hansen och Anna Rakel Petursdott­ir är inplockade för att tillföra spetskompe­tens och allsvensk rutin till en i övrigt oerfaren backlinje. Spelare som Sofia From, Sara Olai och Märta Säfström gjorde underverk i elitettan men kommer nu att få det mycket tuffare att freda sitt mål. Motståndar­na är oerhört mycket bättre och spelet går väldigt mycket fortare.

MITTFÄLT

■ Stortalang­en Agnes Nyberg, som blev lagkapten för Uppsala innan hon ens hade hunnit ta studenten, har en viktig roll som på mittfältet. Det kommer sannolikt Marika Bergman Lundin och Ida Strömblad också att få. Den sista platsen på mittfältet är det flera som slåss om. Oavsett så räcker inte fyra ?+?+spelare till godkänt betyg här. Mittfältet är för tunt.

ANFALL

■ Framfö rallt Cassandra Korhonen men även Beata Olsson är utpräglade målskyttar som kan lukta sig till en målchans. Det blir intressant att se hur bra duon klarar sig mot bättre försvar. Nicole Odelberg Modin tillför styrka och tuffhet till anfallet och konkurrera­r i allra högsta grad om en startplats. Bakom dessa finns talangfull­a tonåringen Cornelia Kapocs.

TRÄNARE

■ Jonas Valfridsso­n anlände till Uppsala inför förra säsongen. Då hade klubben bara en spelare under kontrakt. På mindre ett år lyckades han sedan förvandla sitt manskap till ett allsvenskt lag, vilket får ses som en bragd sett till förutsättn­ingarna. Efter säsongen visade klubben sin starka tilltro till coachen genom att ge honom ett långtidsko­ntrakt över 2024.

RUTIN

■ Det finns inte mycket rutin i Uppsalas trupp. De flesta är unga och - sett till nivån - oerfarna tjejer. Det är endast Emma Holmgren, Lina Lundqvist, Anna Rakel Petursdott­ir, Ariam Berhane Gebreyohan­nes, Marika Bergman Lundin, Lena Soleng Hansen och Ida Strömblad som har spelat högstaliga­fotboll tidigare. Med andra ord kryllar det av allsvenska debutanter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden