Hela Sveriges fotboll

SÅ BRA ÄR ÖREBRO:

-

MÅLVAKT

■ Moa Öhman och Mimmi Paulsson-Febo fick båda gott om speltid i allsvenska­n förra säsongen, vilket bådar gott för Örebros framtid. Öhmans uppgift som målvakt i Kungsbacka ifjol kunde inte ha varit tuffare, men hon svarade för många fina räddningar och höll nere siffrorna i en hel del matcher. Förhoppnin­gsvis får hon bättre hjälp av försvaret än vad hon fick i fjol.

FÖRSVAR

■ Förra säsongen höll Örebro nollan sju gånger, vilket är starkt av en nykomling. Frida Abrahamsso­n, Maja Regnås och Emma Kullbergs ersättare Elli Pikkujämsä är skickliga och mycket pålitliga spelare som inte är lätta att ta sig förbi. Och Emma Östlunds utveckling­skurva pekar spikrakt uppåt. Kvalitén på startspela­rna är hög. Det man kan ifrågasätt­a är bredden.

MITTFÄLT

■ Nathalie Hoff Persson, Frida Skogman, Nellie Persson, Cajsa Åkerberg, Freja Ololfsson och Cali Farquharso­n är värvade för att höja kvalitén på mittfältet och fylla luckorna som uppstått efter att främst Eveliina Summanen och Heather Williams lämnat skutan. Ellen Karlsson är kvar från i fjol men i övrigt förfogar Örebro över ett nytt mittfält som ska spelas ihop.

ANFALL

■ Heidi Kollanen har ett fint målsinne och hoppas kunna stänka dit ett gäng pytsar i år. Karin Lundin har mycket i sig men hade en undanskymd roll i Göteborg. Nu får hon större utrymme att visa vad hon kan och går för. Bakom dessa lurar Sara Lilja Vidlund i vassen. Stjärnskot­tet utvecklas för varje dag som går och blir bara mer och mer redo för allsvenska­n.

TRÄNARE

■ Stefan Ärnsved ledde Örebro till en imponerand­e åttondepla­ts som nykomling förra säsongen. Nu får han Martin Skogman, som återvänder efter ett år i Eskilstuna United, vid sin sida.

När nu det ”svåra andra året” står runt hörnet slår Ärnsved och Skogman sina kloka huvuden ihop och delar huvudansva­ret. Båda vet vad som krävs för att lyckas i allsvenska­n.

RUTIN

■ Frida Skogman är äldst i laget och hon är bara 30 år. Hon är tillbaka i laget efter att ha blivit mamma. Och just mammarolle­n kommer hon troligtvis behöva ta både i laget och där hemma. I Örebros trupp kryllar det av oerfarna spelare som är födda antingen alldeles i slutet av 90-talet eller på 2000-talet. Den yngsta spelaren, Emilia Pelgander, är bara 16 år gammal.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden