Hela Sveriges fotboll

FRÅGOR & SVAR – STATUSEN JUST NU ? !

-

?

Hur mår Gais i dag?

”Vi har inte förlorat en seriematch ännu, det är en god början… Nä, men Gais mår faktiskt ganska så bra. Det är klart att det är ett tufft läge nu med coronapand­emin. Vi, som många andra klubbar, har permittera­t och dragit fördel av sänkta arbetsgiva­ravgifter. Det är ett tufft läge, men inte så illa som jag kanske hade trott att det skulle bli, det är så klart kostnader som uteblir också. Så vi mår ändå rätt bra.” //Jonas Andersson, ordförande i Gais

? Hur mår Örgryte i dag?

”Corona till trots så vi mår vi okej, även om pandemin gör att vi utmanas på sätt och nivåer som vi tidigare aldrig gjort.

Men där är vi ju inte olik någon annan klubb i Sverige. Men innan utbrottet skulle jag säga att situatione­n i föreningen var god, med ambitionen att bli väldigt bra. Vi hoppas att när coronapand­emin väl är över, ska vi komma starkare ur det.”

//Niklas Allbäck, klubbchef i Örgryte

?

Arenan. I dag spelar båda klubbarna på Gamla Ullevi som tar omkring ? 16 000 åskådare. Gais vann publikliga­n i superettan, med Örgryte som trea. Men publiksnit­tet låg ändå bara på 2 854 (Gais) och 2 585 (Öis).

”Det är klart att Gamla Ullevi är för stor för oss. Men det finns många fördelar med arenan också vad gäller läge, evenemangs och partneromr­åde och lounger. Vi kan inte bedriva verksamhet som vi vill på exempelvis Valhalla IP. Får jag drömma och ha visioner så är det klart att en anpassad fotbollsar­ena för oss, Gais och kanske Göteborgs FC hade varit fantastisk. En arena som även kan husera flera av de stora idrottseve­nemangen som Gothia Cup och Partille Cup. Men vart det ligger i tidsramen har jag ingen aning om, det är en het potatis även på politisk nivå och stora diskussion­er som förs.”

//Niklas Allbäck, klubbchef i Örgryte

? Efter all tid och alla problem i superettan, vilken nivå är rimlig att tro att Gais kan nå i framtiden?

”Vi kommer inte, om inte något extremt händer, kunna konkurrera med Malmö, ”Bajen”, AIK, Djurgården och IFK. Det handlar mer om att hamna på en nivå med Kalmar, Sirius, Elfsborg, Örebro. Det är den nivån i alla fall jag ser att Gais borde kunna vara på rent omsättning­smässigt, som vi vet rätt ofta speglar var man hamnar i tabellen.” //Jonas Andersson, ordförande i Gais

? Vem av Gais och Örgryte har nått längst på sin resa tillbaka till allsvenska­n?

”Min självbild är att vi har ett väl så starkt varumärke och har den förutsättn­ingen jämfört med Örgryte. Men jag tror att de möjligen hade en halv till en miljon större omsättning i fjol. De har presterat lite bättre på planen under några år, så det är möjligt att de ligger någon liten tå före oss i det här loppet, men det skiljer inte mycket. De har fått jobba lite mer stabilt med både tränaroch spelarsida­n och därmed nått bättre resultat än vad vi gjort. Där är de mer stabila än oss de senaste tre, fyra åren.”

//Jonas Andersson, ordförande i Gais

”Öis Fotboll. Dels har vi tagit steg med vår akademi som möjliggör för oss att få en långsiktig utveckling för unga fotbollssp­elare. dels växer vi på vår breddoch ungdomssid­a. Vi har etablerat ett damlag för första gången i vår historia, något som Gais inte har. Och sen har vi inte bara gått ikapp utan också förbi och omsätter nu mer än Gais. Vi har en stabilare grund att stå på på partneroch marknadssi­dan. Jag ser oerhört många faktorer som gör att vi just nu står bättre rustade för ett avancemang uppåt än våra rivaler.”

//Niklas Allbäck, klubbchef i Örgryte

 ??  ??
 ??  ?? Jonas Andersson.
Niklas Allbäck.
Jonas Andersson. Niklas Allbäck.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden