Hela Sveriges fotboll

SÅ BRA ÄR AFC ESKILSTUNA:

-

MÅLVAKT

■ Normalt hade det varit ett ?+ till här — minst — men Josh Wicks har inte spelat fotboll på två år efter sin kokaindom och måste därmed betraktas som ett osäkert kort. Jänkaren är dock erfaren som få och det rimliga är att han med tiden kommer att hitta tillbaka till formen — och då råder det inget tvivel om att AFC har en av seriens bästa på positionen.

FÖRSVAR

■ Går man bara på namnen är det möjligt att det ska vara ett ?+ till, men varken Jesper Manns eller Gabriel Somi har spelat särskilt mycket fotboll de senaste åren, och med tanke på att Björkman dragits med skada under försäsonge­n känns betyget relevant. Rödin och Catic, två spelare födda på 00-talet, kan mycket väl stå inför ett genombrott.

MITTFÄLT

■ Well, här finns en hel del alternativ både centralt och på kanterna, men det gäller för tränare Melkemiche­l att välja med fingertopp­skänsla och hitta rätt balans. Unge Lushaku — som fick göra debut i Kosovos landslag mot Sverige under vinterturn­én — är riktigt spännande. En hyfsad besättning, absolut, men knappast något som skrämmer motståndar­na.

ANFALL

■ Mycket nytt här — och faller det väl ut kan det bli rena succén, men innan vi vet finns det ingen anledning att skena iväg och slå på stora trumman. Rossi har gjort en del mål under försäsonge­n och de Sa är såklart superintre­ssant med sin bakgrund, men frågan är om Melkemiche­l kan få i gång nederlända­ren som har varit skadedrabb­ad på sistone.

TRÄNARE

■ Nä, här finns det inga som helst dimmor. Özcan Melkemiche­l har tagit upp klubben i allsvenska­n tidigare och gjort detsamma med en annan liten klubb, Syrianska. Han fixade också ett cupguld till Djurgården under sin tid där, så resultaten finns där, precis som meriterna. En tränare som framför allt är mästerlig på att bygga lag och gjuta mod i sina spelare.

RUTIN

■ Visst finns det en kärna i truppen som är ytterst välbekant med vilka svårighete­r som väntar, men truppen innehåller också ett flertal spelare födda på 00-talet som är färska på den här nivån. Med Wicks i målet, ett par rutinerade pjäser i såväl backlinje som på mittfältet och en hord med anfallare som knappast räds nivån känns betyget ändå fullt relevant.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden