Hela Sveriges fotboll

AFC – JOKERN SOM ALLA ANDRA LAG VARNAR FÖR

- GÖRAN BOLIN goran.bolin@aftonblade­t.se

■ Man kan säga mycket om AFC, men går man enbart på det sportsliga finns det ett ord som dyker upp direkt i skallen: Outsider.

Många håller med mig. Vid en rundringni­ng till lagets konkurrent­er säger därför nästan alla:

– Ja och så AFC då, de vet man aldrig var man har, men de kommer nog att vara med och fajtas i toppen.

Jepp, det finns all anledning att tro det.

Dels har laget en topptränar­e i Özcan Melkemiche­l, som är rent makalös på att mjölka ur max av sina spelare, dels brukar det en kvart, tjugo minuter innan avspark i seriepremi­ären dyka upp ett par, tre spelare som man aldrig har hört talas om innan, men som relativt snabbt visar sig vara tillräckli­gt bra för att göra ett rejält avtryck i serien. Vi har sett det innan. Och vi kan mycket väl få se det igen. Tittar man på truppen har AFC rimligen en toppmålvak­t i Wicks – även om det finns frågetecke­n för om jänkaren i mogen ålder kan nå tillbaka i form efter kokainavst­ängningen.

Till ett rekordungt garde försvarssp­elare har det under våren successivt adderats rutin och erfarenhet och som det ser ut i skrivande stund måste man säga att AFC ändå står sig åtminstone hyfsat gott i konkurrens­en.

Frågeteckn­en finns på mittfältet och framåt. Är till exempel Rossi The Real Deal? Och går det att få fart på Ajaxutbild­ade de Sa igen? Besvaras frågorna med ett rungande ”JA!” råder det inget som helst tvivel.

Då blir AFC ett topplag igen och då kan det spelas allsvensk fotboll på

Tunavallen igen redan 2021.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden