Hela Sveriges fotboll

SPÄNNANDE TRÄNARBYTE – NY KLIPPA I AKROPOLIS

- GÖRAN BOLIN goran.bolin@aftonblade­t.se

■ En grekisk huvudträna­re ut – en grekisk huvudträna­re in. Om det kan gå på ett ut?

Inte en chans.

Under Konstantin­os Panagopoul­os tid i klubben var det bara en sak som gällde: Bollen, spelarna, laget, skulle framåt i alla lägen, hela tiden, till vilket pris som helst. Defensiven? Äh, anfall är bästa försvar, resonerade tränaren och fortsatte att ösa på mot motståndar­målet. Andra säsongen under Panagopoul­os gjorde laget 65 mål, men släppte in 42. I fjol var det bättre balans, vilket 77 gjorda mål och 28 insläppta tydligt indikerar.

Akropolis fick nobben när klubben ville förlänga med Panagopoul­os. I stället gick budet till Giannis Christopou­los

– en 47-åring med ett förflutet i bland annat grekiska elitlagen Giannina och Panionios och dessutom i ukrainska Tavriya Simferopol och cypriotisk­a Aris Limassol.

Christopou­los är en annan typ än sin företrädar­e – mer mån om att balansen i laget ska vara den rätta och att det inte görs avkall på jobbet hemåt. Klokt eller inte? Det återstår att se, men tittar man på truppen känns det som att den nye tränaren har förstått både det ena och det andra.

Här finns ett rekordungt målvaktspa­r, ett flertal spelare som tidigare inte testats på elitnivå och ett antal spelare som tidigare spelat i superettan, men som inte gjort särskilt stort avtryck.

Två spelare är viktigare än de andra och ska helst inte gå sönder: försvarsbj­ässen Oscar Pehrsson med allsvensk erfarenhet från Sirius och playmakern

Nicklas Maripuu, som var direkt lysande i norrettan i fjol.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden