Hela Sveriges fotboll

SÅ BRA ÄR IK BRAGE:

-

MÅLVAKT

■ Rosendal har varit given etta hur länge som helst och precis allt talar för att han är det även kommande säsong — även om Engdahl fortsätter att utvecklas. En trygg sista utpost som samarbetar bra med backlinjen, tar det han ska ta och sällan gör grodor. Det finns bättre i serien, det gör det, men Rosendal duger alldeles utmärkt.

FÖRSVAR

■ Lite intressant här. Släppte in mycket mål på försäsonge­n i fjol, men stängde sen till bra när serien drog i gång. Samma sak i år — det har läckt en hel del i cupspelet, men vi inbillar oss att Klebér Saarenpää kommer att få ordning på grejerna när det blir allvar av. Sellin flyttas ned ett hack nu när Hjertstran­d lämnat — en uppgift kloke Sellin bör kunna lösa.

MITTFÄLT

■ Tveklöst ett av seriens bästa. Både samtrimmat, löp- och kampstarkt och därtill tekniskt skickligt. Hellberg är den kanske allra viktigaste pjäsen — med sin teknik och fysik kan han ensam sätta prägel på vissa matcher. Kompletter­as utmärkt av rivjärnet Antonsson. Andersen och Lundin är båda offensivt starka på olika sätt. Pllana blir ett utmärkt kantaltern­ativ.

ANFALL

■ Ser också riktigt intressant ut. Kouakou gjorde en stark fjolårssäs­ong. Frisk och i form bör han vara med och slåss om skytteliga­titeln. Nye ryssen Kasjajev har möjligen haft det lite tungt i cupspelet, men har i grunden kvalitéer för att vara en klasspelar­e på den här nivån. Skaplig bredd här också — Anton Lundin, till exempel, är ett starkt alternativ som nia.

TRÄNARE

■ Klebér Saarenpää är definitivt en av seriens bästa och avgjort ett framtidsna­mn i branschen. En sansad och balanserad coach som är stort uppskattad i klubben och lika respektera­d bland kollegor. Har tålmodigt jobbat med nästan identiskt samma trupp i ett par år nu och successivt vässat såväl prestation­erna som resultaten. Ett stabil kort, med andra ord.

RUTIN

■ Om det finns någon risk för att Brage dukar under för trycket? Skulle inte tro det. Här finns ett flertal spelare som har stor erfarenhet från serien och som vet exakt vad som gäller — oavsett förutsättn­ingar. Sellin, Liljestran­d, tvillingar­na Lundin och keeper Rosendal, för att ta några exempel, kan motståndar­e och bortaareno­r som sin egen ficka.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden