Hela Sveriges fotboll

SÅ BRA ÄR DEGERFORS:

-

MÅLVAKT

■ Snubblande nära ytterligar­e ett ?+, faktiskt. Det är mer att vi vill se att Diawara kan hålla lika hög klass den här säsongen som förra, då han var hur stabil som helst och knappt gjorde ett misstag. Bra mått, vass på linjen och alltmer komfortabe­l ute i straffområ­det. Dessutom väldigt duktig på att sätta i gång spelet, både med fötterna och via precisa utkast.

FÖRSVAR

■ I stort sett samma besättning som i fjol, med den lilla — eller snarare rätt stora — skillnaden att återvändar­en Sebastian Olsson flyttats ned ett hack i planen. Olsson har använts till höger i trebacksli­njen under försäsonge­n och en hel del talar för att han får fortsätta där. Oliver Ekroth håller toppklass och de andra är inte mycket sämre.

MITTFÄLT

■ Här är konkurrens­en snudd på ruggig och det gäller att tränarduon har tungan rätt i mun när de väljer vilka som får starta. Enda frågeteckn­et finns bakom wingbackar­na. Inte för att Lindell och Lindahl är dåliga, tvärtom, men där finns ingen riktig täckning om någon av dem skulle gå sönder. Unge Carlén centralt blir superspänn­ande att följa. Stark lagdel.

ANFALL

■ Möjligen ett väl snålt betyg när det finns spelare som Johan Bertilsson och Marcus Astvald att tillgå, men vi vill ändå avvakta ett tag och se hur man löser det faktum att fjolårets särklassig­e målbombare Erik Björndahl lämnat för Örebro. Känslan är att målskyttet kommer att spridas på lite fler fötter denna säsong – om nu inte Edvardsen är ett jättefynd.

TRÄNARE

■ Kändes lite märkligt att inte Stefan Jacobsson fortsatte/fick fortsätta eftersom det gick så oerhört bra under hösten i fjol, men nu tar Jacobssons lärjungar Tobias Solberg och Andreas Holmberg över. Om dem kan man säga att de är purfärska som ansvariga tränare, men att de kan klubben utan och innan som kanske ingen annan. Men ändå: det är upp till bevis!

RUTIN

■ Truppen är på intet sätt lastgammal, men många av spelarna har funnits med på denna nivå ett bra tag nu. Spelare som Bertilsson, Gravius och Ayaz, till exempel, har ju erfarenhet från allsvenska­n också. Det gör såklart att det blir enklare för yngre förmågor, som Lindahl och Carlén, att växa.

Rövitt kommer att stå pall i snålblåste­n — intet tu tal om annat.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden