Hela Sveriges fotboll

SÅ BRA ÄR GAIS:

-

MÅLVAKT

■ Här finns ett par talanger som kan bli riktigt bra med tiden, men vi frågar oss om de verkligen är färdiga ännu. Karlsson har nått längst i utveckling och blir tränare Jacobssons förstaval. En 24-åring som nött bänk i allsvenska Örebro SK de två senaste säsongerna, men som innan dess var etta i Carlstad United. Ekman axeloperer­ad och borta i ett halvår.

FÖRSVAR

■ Väldigt mycket rutin i Wahlström och Nyström, men Wahlström är ganska skadebenäg­en. Weberg är ett intressant tillskott — väldigt bolltrygg och tekniskt skicklig. Problemet är att ingen i trebacksli­njen är särskilt snabb, vilket möjligen kan tvinga Jacobsson att ändra till fyrbacksli­nje. Ganska tunt bakom trion som åtminstone i nuläget får betraktas som given.

MITTFÄLT

■ Ett par, tre osäkra kort här. Ladan är normalt ett bra tillskott, men han trasade sönder korsbandet i fjol, och det återstår att se när han är i full trim igen. Andersén är knappast optimal som wingback utan hade nog fungerat bättre som vänsterbac­k i fyrbacksli­nje. Wängberg var en av lagets absolut bästa spelare i fjol och han måste upp i den nivån i år.

ANFALL

■ Här finns ändå lite för tränare Jacobsson att laborera med om det skulle bli skador och avstängnin­gar. Celik och Yarsuvat bör passa som hand-i-handske. Celik är bra med boll och Yarsuvat rapp och hugger i djupled. Återstår att se vem som tar den tredje och sista platsen, men tekniskt skicklige Åberg ligger bra till. Brassen Marcelo och nye Lindberg alternativ.

TRÄNARE

■ Vi var nog både en och två som höjde lätt på ögonbrynen när det stod klart att Jacobsson inte skulle fortsätta i Degerfors, där han gjorde det väldigt bra. En lugn och trygg ledare, som är duktig på att bygga lag och som ganska säkert står pall om det skulle börja blåsa, vilket det har en tendens att göra i Gais. Ge honom lite tid och det kan bli riktigt bra.

RUTIN

■ Med garvade Nyström och Wahlström i backlinjen, med en drös mittfältar­e som rimligen kan serien utan och innan och med forwards som Celik och Yarsuvat kan betyget förefalla vara väl lågt, men i truppen finns faktiskt en hel del som aldrig tidigare känt på elitfotbol­l och därför rycker vi ett ?+. Med det sagt är erfarenhet inget som Gais ska behöva falla på.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden