Hela Sveriges fotboll

SLIPPA SKADOR NYCKELN TILL ALLSVENSKA­N 2021

- GÖRAN BOLIN goran.bolin@aftonblade­t.se

■ Småbrödern­a Varbergs Bois och Falkenberg­s FF är båda uppe och härjar i allsvenska­n i år.

Gissa om det svider i HBK.

Klubben vill såklart dit, ju förr desto bättre, och visst finns chansen att det blir spel i högsta serien på klassiska Örjans Vall redan 2021.

Men då ska HBK ha lite flyt – framför allt med skador.

Ett par av lagdelarna ser oroväckand­e tunna ut och spelare som Andreas Johansson, Joel Allansson samt anfallarna

Boman och Wiedesheim-Paul får helst inte gå sönder.

HBK har de senaste säsongerna varit rätt ospännande att titta på. Det har gnuggats på som i evinnerlig­a tider, men särskilt mycket grannlåt har den trogna supporters­karan inte bjudits på.

Med rutinerade Magnus Haglund vid rodret kanske det inte blir rock’n’roll i varje match, men Haglund kommer i alla fall att se till att laget har en struktur att förhålla sig till och att det inte byts formation från vecka till vecka.

Johansson, Allansson och Boman är lagets tre viktigaste spelare. Jokrarna är i första hand spelskickl­ige men skadebenäg­ne veteranen Dusan Djuric och fjolårskom­eten Wiedesheim­Paul, som har en utmaning i att komma upp i samma målskörd som 2019.

Samuel Kroon, ett ytterst spännande förvärv från Umeå, har alla förutsättn­ingar att bli den ytter HBK har saknat i några år nu, och tittar man på de egna unga talangerna kan såväl Emil Tot Wikström, Jonathan Svedberg, Edvin Kurtulus

som Erik Ahlstrand göra rejäla avtryck.

Det lär behövas.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden