Hela Sveriges fotboll

SÅ BRA ÄR NORRBY IF:

-

MÅLVAKT

■ Det är ingen hemlighet att Krasniqi ville lämna klubben i fjol för att testa något annat, men han blev kvar och gjorde en klart godkänd säsong. Han är etta på positionen även i år och det bör kännas tryggt för alla och envar med sympatier för klubben. En karismatis­k keeper som både hörs och syns och därtill skapligt stabil. Närmare ?+?+?+?+ än ?+?+ om vi säger så.

FÖRSVAR

■ Manager Mak har roterat hej vilt under försäsonge­n, så det är väldigt svårt att sia om hur en trebacksli­nje kan komma att se ut till slut, men oavsett så finns det ett flertal spelare med kapacitet att göra gedigna insatser mot egentligen samtliga lag i serien. Kanske mest intressant: kapten Savolainen har under försäsonge­n flyttats ned ett hack i planen.

MITTFÄLT

■ Lite samma sak här, faktiskt. Mak har testat det mesta som finns att tillgå under försäsonge­n, men oavsett vilka spelare han till slut väljer är betyget motiverat. Den ende som egentligen känns helt given är unge Saidi, som lär få ta hand om den offensiva rollen. En spelskickl­ig pjäs som rimligen ska kunna producera en hel del poäng.

ANFALL

■ Trots att Norrby kändes aningen baktungt förra säsongen är nog det här den vassaste lagdelen med ett flertal intressant­a alternativ, men framför allt med spets. Ska man tro rapportern­a från Borås kan nye argentinar­en Montagna vara något alldeles extra.

Rexhepi och Strömberg ska absolut också kunna bidra med poäng.

TRÄNARE

■ Mak Lind har gjort det klart skapligt sedan han tog över klubben, men för ett högre betyg krävs självklart att han klarar av att sätta pricken över i:et. Laget kändes väl defensivt balanserat förra säsongen, men signalerna från Borås under försäsonge­n indikerar att det kommer att bli mer av varan fart och fläkt på Borås arena i år. Välkommet.

RUTIN

■ Jo, men det är absolut ingen fara på taket här. Truppen innehåller massor av spelare som nu har gnuggat på i ett par säsonger på denna nivå. Här finns också några spelare i 19—20årsålder­n och är det så att Mak väljer någon eller ett par av dessa — vilket han mycket väl kan göra — så är de omgivna av lagkompisa­r som vet att berätta hur allt funkar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden