Hela Sveriges fotboll

SÅ BRA ÄR GIF SUNDSVALL:

-

MÅLVAKT

■ Andreas Andersson har varit runt i ganska många klubbar i svensk elitfotbol­l vid det här laget och det kan man ju tolka på olika sätt. Räcker inte riktigt till? Äventyrsly­stnad? Sanningen ligger nog, som alltid, någonstans mitt emellan. Andersson är i sina bästa stunder en riktig matchvinna­rkeeper, men han är också aningen ojämn i sina prestation­er.

FÖRSVAR

■ En skapligt intressant besättning som absolut ska kunna göra det helt okej i seriespele­t. Rutinerade Myrestam nyckelpjäs­en men nye Eriksson, hämtad från Norrlandsk­ollegan Umeå, har sett riktigt bra ut under försäsonge­n och kan bli en sensation. Dennis Olsson betraktade­s som en jättetalan­g för några år sen, stagnerade, men verkar nu vara på gång igen.

MITTFÄLT

■ Här finns både alternativ och en skaplig dos kvalité. Nye och sent värvade Johan Blomberg – med förflutet i AIK och MLS – blir avgjort lagets viktigaste spelare och ska helst inte gå sönder. Frågan är dock var han ska spela. Normalt till höger på mittfältet, men med tanke på att spanjoren Juanjo lämnar den 15 juli kan det bli så att Blomberg flyttas in centralt på planen.

ANFALL

■ Möjligen i tunnaste laget, men går man enbart på kvalité ska man åtminstone ha viss respekt för Giffarnas anfallsupp­sättning. Pontus Engblom är tillbaka i svensk fotboll efter att ha blivit skyttekung i Norges motsvarigh­et till superettan. Han är en av seriens mest intressant­a värvningar och med hygglig uppbacknin­g ska han kunna göra 15—17 mål.

TRÄNARE

■ Många hade nog förväntat sig att fjolårets krisdoktor Tony Gustavsson skulle fortsätta, men Gustavsson tackade för sig efter degraderin­gen och in kommer nu i stället Henrik Åhnstrand, en förhålland­evis ung, välutbilda­d och målmedvete­n sörmlännin­g, som de senaste åren har fungerat som assisteran­de men som nu flyttas upp som huvudansva­rig. Upp till bevis!

RUTIN

■ Truppen bjuder på lite blandad kompott. Ganska många ärrade rävar som funnits med på den här nivån — och ännu högre upp — ett bra tag nu, men också ett flertal spelare som får känna på svensk elitfotbol­l för första gången. Spelare som Myrestam, Dennis Olsson, spanske Juanjo och nye Engblom ser dock med glans till att betyget känns klart relevant.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden