Hela Sveriges fotboll

NORSK-UGANDISK SPETS UMEÅS VASSASTE VAPEN

- GÖRAN BOLIN goran.bolin@aftonblade­t.se

■ Umeås trupp ser på många sätt intressant ut. Går man igenom lagdel för lagdel ser man ganska snabbt: Herregud, det finns ju två hyfsat jämngoda alternativ på snart sagt samtliga positioner. Dessutom ett flertal spelare som känner sig skapligt bekväma på ett flertal olika positioner.

Så långt allt väl, men räcker kvalitén? Det återstår förstås att se, men känslan är att Umeå knappast ska behöva bli en strykpojke i alla fall.

Här finns två bra målvakter, Frodig och Hogg, som absolut bör duga på denna nivå.

Här finns också nödvändig rutin i form av till exempel sent inkomne Ismail, yrvädret Takahashi och numera 31-årige

Adam Chennoufi, som vi framför allt känner till från tiden i Gif

Sundsvall.

Dessutom – vilket inte är minst viktigt – finns det en anfallare som om han har vaknat på rätt sida ska kunna göra en hel del mål. Bajram Ajeti har ett hett temperamen­t, det lär både medspelare och motståndar­e få erfara, men norrmannen är också hård mot sig själv och luktar det målchans kan han offra både liv och lem för att komma först till bollen.

Spelaren som åtminstone vi är mest nyfikna på är dock en annan: Alexis Bbakka. Den 24-årige ugandiern har de senaste åren varit en dominerand­e spelare på division 1-nivå. Faktiskt så outstandin­g att han ett tag var aktuell att represente­ra sitt land i afrikanska mästerskap­en 2019. Bbakka kan det mesta på en fotbollspl­an, men framför allt är han en poängspela­re av rang. Lagets joker är härmed presentera­d.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden