Hela Sveriges fotboll

VÄSTERÅS HAR MOGNAT EFTER TREVANDE FJOLÅR

- GÖRAN BOLIN goran.bolin@aftonblade­t.se

■ I fjol kändes VSK, som nykomling, emellanåt väl naivt, ibland med lite för stor respekt. Jag tror att det kommer att bli ändring på den punkten i år. Tipset är att laget kommer att klättra inte bara ett utan flera pinnhål i tabellen.

Vadan denna optimism?

En ny tränare – och ett flertal riktigt bra nyförvärv. Rutinerade Thomas Askebrand har funnits med på den här nivån i rätt många år nu. Han vet exakt vad det handlar om och känner ingen överdriven respekt oavsett vilket motstånd som än tornar upp sig på andra sidan mittlinjen. Askebrand är också dokumenter­at skicklig på att bygga lag.

Tittar man på spelarsida­n har i första hand centrallin­jen stärkts rejält. David Engström har kommit från Öis och alla som sett honom i aktion vet exakt vad man får i form av hårdhet, beslutsamh­et och styrka i luftrummet.

Från Frej har VSK hämtat playmakern Pedro Ribeiro – knappast det speedigast­e som har setts på en fotbollspl­an, men när det kommer till klokskap, fina fötter och speluppfat­tning finns det få i den här serien som kan matcha brassejänk­aren.

I sista stund (nåja) värvades också Ahmed Awad, en spelskickl­ig tia med fin avslutstek­nik som nästan garanterar 16–18 poäng. Nåt som skaver? Det ska vara att backbesätt­ningen är en eller två spelare kort och att det saknas en riktigt skarp avslutare, en nia med kapacitet att fajtas om skytteliga­segern.

För det är väl i tidigaste laget för supertalan­gen William Videhult?

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden