Hela Sveriges fotboll

SÅ BRA ÄR ÖRGRYTE:

-

MÅLVAKT

■ Känns faktiskt inte helt hundra här. Fredrik Andersson kom i fjol från avbytarbän­ken i Malmö FF och skulle skänka stadga som sista utpost, men lyckades inte helt. Varvade ett antal starka prestation­er med ett par, tre riktiga bottennapp. Måste upp i nivå i år. Hårdare konkurrens­utsatt nu genom att talangfull­e David Olsson lånats in från Elfsborg.

FÖRSVAR

■ Visst, här finns några alternativ, så någon fara på taket bör det rimligen inte vara. Frågan är vem som tar på sig ansvaret att bli försvarsch­ef nu när mäktige David Engström har försvunnit till seriekonku­rrenten Västerås. Både Stanisic, Karlsson och Lans känns mer som komplement­et till den som styr och ställer. Lätt skakigt på ytterbacks­positioner­na.

MITTFÄLT

■ Mycket hänger på om Razak blir fågel, fisk eller mittemella­n. En bolltrygg och fysiskt stark innermittf­ältare som i sina bästa stunder nästan ensam kan kontroller­a en match. Kan han acklimatis­era sig fullt ut i Öis blir han en klar tillgång. Yttrarna ser väldigt spännande ut med Paulsson tillbaka efter korsbandss­kada och snabbe Jobe, på lån från Mjällby.

ANFALL

■ Det är möjligt att vi är väl snåla med betyget, men tappet av Gustaf Ludwigson — seriens bäste spelare i fjol — är förstås blytungt. Almeida är till åren kommen och benen är inte lika rappa längre, men kan säkert avgöra en del matcher med sin kreativite­t. Dif-lånet Bergmark-Wiberg är löpstark, rivig, obekväm för en backlinje, men knappast en notorisk målskytt.

TRÄNARE

■ Millen fungerade som assisteran­de i Halmstad i fjol, och med tanke på den säsong HBK gjorde kan betyget knappast bli högre. Annars ett mångårigt förflutet i Bristol C och Crystal Palace, vilket i ärligheten­s namn låter lite mer imponerand­e än det i själva verket är. Ändå välutbilda­d och gör generellt ett gott intryck, men det är upp till bevis.

RUTIN

■ Jo, men det finns så att det räcker och blir över, höll vi på att skriva. Keeper Andersson, försvarssp­elare som Ervik och Karlsson och mittfältar­e som Razak och Paulsson har samtliga bra med erfarenhet från svensk elitfotbol­l. För att inte tala om brasilians­ke anfallaren Almeida, som tveklöst är en av de mest meriterade spelarna i hela serien.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden