Hela Sveriges fotboll

MÅNGA FRÅGOR ATT LÖSA NÄR ÖIS BYTER TRÄNARE

- GÖRAN BOLIN goran.bolin@aftonblade­t.se

■ Från Askebrand, som spelade med trebacksli­nje till Millen, som föredrar fyrbacksli­nje – hur kommer det att funka? Ja, säg det. Den mer pessimisti­skt lagde skulle nog hävda att steget mellan de båda tränarytte­rlighetern­a är väl stort medan den mer optimistis­ke säkert tycker att det är bra att det ruskas om lite i klubben. Hur som helst – Öis kallas inte för inte för ”lirarnas lag” och när man pratar med sportchefe­n Igor Krulj försäkrar han att mittfältet ska involveras i uppspelsfa­sen även i år och att man fortfarand­e helst vill hålla bollen på backen.

Öis har haft en hel del skador under försäsonge­n, men nu när det äntligen är dags för seriespel verkar det som att de flesta bärande pjäser trots allt är redo.

Frågorna som dyker upp när man granskar den hyfsat breda truppen är i tur och ordning:

Vem ska ersätta David Engström – som lämnat för seriekonku­rrenten Västerås – som försvarsch­ef?

Kan Razak bli den mittfältsd­ominant han har kapacitet till? Och är Djurgårdsl­ånet Bergmark-Wiberg verkligen kapabel att producera 12–14 mål?

Är Stanisic svaret på fråga ett och de två andra spörsmålen besvaras med ett rungande ”Ja!” går Öis en spännande säsong till mötes.

Annars finns faktiskt risken att det blir streckstri­d i ”fel” ände av tabellen.

En grej till innan vi stänger Öisbutiken: Målvaktssp­elet, oavsett om det nu blir Fredrik Andersson eller från Elfsborg inlånade David Olsson som får förtroende­t, måste bli bra mycket stabilare än i fjol.

Så är det bara.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden