Hela Sveriges fotboll

SÅ BRA ÄR ÖSTERS IF:

-

MÅLVAKT

■ Damir Mehic häckade frekvent på Gaisbänken i fjol eftersom tränare Orovic valde att satsa på Marko Johansson. Nu blir Mehic ganska säkert etta och om man beskyller klubben för att chansa är man ute i ogjort väder. 32-åringen har stor erfarenhet från spel på denna nivå och hade det inte varit för bänknötand­et 2019 hade vi nog hävdat att han är en klasskeepe­r.

FÖRSVAR

■ Det är i stort samma backlinje som i fjol, vilket kan ses som både positivt och negativt. Positivt för att den rimligen är samtrimmad. Negativt för att det fungerade sådär förra säsongen (och då är vi ändå snälla). Lundgren-Berg är ett kompetent innerbacks­par, men ingen av dem utstrålar attityd. Ytterbacka­rna högst ordinära på den här nivån.

MITTFÄLT

■ Här finns absolut alternativ, men här finns också spelare som går sönder titt som tätt. Hur många matcher klarar Johan Persson av? Drott? Framför allt Persson är ytterst skadebenäg­en. Och hur står sig lirare som Ahmed och Silka när det smäller i närkampern­a? Pavic och Petrovic har båda hög högstanivå, men pendlar rätt friskt i prestation­erna.

ANFALL

■ Lite halvintres­sant ändå. Calle Johansson i nummer tio-rollen är den med högst potential i hela truppen. Skadefri och i form ska han kunna producera skapligt med poäng. Nye Alexanders­son är en stor och stark och hyfsat målfarlig target, som gjorde det riktigt bra i Brage våren 2018. Sena danska tillskotte­n Sørensen och Mortensen kommer med skapliga meriter.

TRÄNARE

■ Hade vi haft till uppgift att betygsätta spelaren

Velic hade vi utan att blinka höjt med två ?+?+, men som tränare är han fortfarand­e knappt torr bakom öronen. Tog över efter Järdler i fjol och lyckades med stor möda rädda klubben undan division 1-spöket. Vi har ännu inte fått kläm på riktigt vad han står för, så det är verkligen upp till bevis nu.

RUTIN

■ Trots att det har omsatts en hel del i spelarlede­n under vintern och våren är det fortfarand­e en ärrad trupp Öster går ut i krig med. Spelare som Lundgren, Berg (han hette Karlsson tidigare), Johan Persson och Ahmed har varit med sedan hedenhös, känns det som. Är det något Öster inte ska behöva falla på, är det erfarenhet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden