Hela Sveriges fotboll

RÄDDADE KONTRAKTET – MEN VAD VILL VELIC NU?

- GÖRAN BOLIN goran.bolin@aftonblade­t.se

■ Vad vill Velic? Ingen som vet. Vi vet inte i alla fall.

Som spelare var han en riktig lirare. Tekniskt skicklig som få och med en speluppfat­tning av absolut högsta klass.

Mot bakgrund av hur han funkade på planen och med tanke på Östers dna är det rimligt att tro att Velic vill kunna kontroller­a matcher med ett eget bollinneha­v, men frågan är om han har materialet för att göra det. Vi tvivlar.

Backlinjen kryllar inte direkt av silkeslena fötter oavsett om Velic väljer nye Nordström eller Silverholt som vänsterbac­k.

På mittfältet finns det absolut folk som kan behandla en boll, men är Ahmed och Silka tillräckli­gt snabba, listiga, starka och fräna när farten och intensitet­en skruvas upp? Eller tvingas Velic falla till föga och gå med båda fysmonstre­n Johan Persson och Jonathan Drott samtidigt?

Calle Johansson var i mångt och mycket ljuset i Östermörkr­et i fjol, i synnerhet under våren, och ska laget ha minsta chans att lyfta i tabellen är det ett måste att den rappe, tekniskt skicklige och kreative tian levererar från dag ett.

Pavic och Petrovic känns båda spännande, Petrovic med sin fart och Pavic med sin teknik, men för båda gäller det att bli jämnare i prestation­erna.

De sena danska tillskotte­n är förstås svårbedömd­a, men båda har erfarenhet från spel i superligae­n, vilket skvallrar om viss kvalité.

När det kommer till målskyttet hänger en del på nye Alexanders­son, men tror man att han ska göra det själv har man inte sett honom i aktion.

Alexanders­son behöver service för att kunna göra 12-14 mål.

Bästa tänkbara service.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden