Hela Sveriges fotboll

NÄR KEEGAN GJORDE SITT FÖRSTA LIVERPOOLM­ÅL — MOT LULEÅ

-

■ En av Liverpools största stjärnor genom tiderna gjorde sitt första framträdan­de i den röda tröjan på Skogsvalle­n. Den engelska storklubbe­n träningssp­elade mot IFK Luleå den 27 maj 1971 och Kevin Keegan gjorde ett av målen i 5–0-segern.

– Det kändes som en dröm att få möta Liverpool. Kevin Keegan var ung på den tiden och hade precis blivit värvad, säger IFK Luleås tidigare lagkapten Ragge Bogren, 76.

– Det är först i efterhand när han har blivit berömd som man har tänkt på att han gjorde debut mot oss.

För Ragges del är det bestående minnet från matchen i stället mittbacksk­ollegan och nyckelspel­aren Bosse Lindmarks otäcka skada. Ett tufft avbräck för IFK Luleå som var mitt uppe i sin första allsvenska säsong. Kanske kostade det till och med klubben ett nytt allsvenskt kontrakt.

– Bosse gick upp på en hörna och skulle nicka bort bollen. Då kom Larry Lloyd, en stor kraftig kille, i full rulle och träffade honom från sidan. Han blev medvetslös och låg helt utslagen. Det var lite dramatiskt och han fördes till sjukhus med ambulans. Det blev bara en kraftig hjärnskakn­ing, men han blev borta länge. Det är klart att det var ett stort tapp för oss, säger Ragge.

 ??  ?? Kevin Keegan i Liverpool
1977.
Kevin Keegan i Liverpool 1977.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden