Hela Sveriges fotboll

”TOPPLAGEN HÅLLER HÖG KLASS, DE KAN ETABLERA SIG I SUPERETTAN”

Stisse Åberg, sportrepor­ter och krönikör i Gefle Dagblad

- Göran Bolin

Det finns knappast en motsvarigh­et till Akropolis 2019. Men att serien skulle ha blivit sämre i år köper inte Stisse Åberg. –De fyra, fem lag som kommer att slåss i toppen håller hög klass, säger han. Samtliga har ambitioner – och förutsättn­ingar – för att kunna etablera sig i superettan.

Åberg nämner framför allt BP, men även Karlstad och Sandviken, menar han, är klubbar med potential.

Just Karlstad är Åberg lite extra nyfiken på. – De har ju länge signalerat från stan att de vill ha en elitklubb i svensk fotboll. Nu har de slagit ihop två klubbar och det känns lite som att det är sista chansen att lyckas med målsättnin­gen.

Stisse Åberg har själv två klubbar i GD:s spridnings­område, Sandviken och Gefle, som han följer frekvent.

–Gefle har inte lyckats etablera sig på någon nivå sen man åkte ur allsvenska­n för några år sen. Nu måste de göra det, därför är en placering sex–nio närmast en nödvändigh­et.

– Sandviken har som ambition att komma topp fyra, och det tror jag att de kommer att klara. Truppen är bred och framför allt på mittfältet är konkurrens­en stenhård.

Några unga spelare i serien att hålla ett extra öga på?

– Här handlar det nog först och främst om vilka talanger som kommer att slå igenom i BP. Tittar man på ”mina lag” blir det intressant att se hur Sandvikens tränare Pelle Olsson kommer att använda vänsterfot­ade mittfältar­en Raymond Mendy, en gambian som kommer från Boden.

–I Gefle måste man ju lyfta fram Erik Granat, med ett förflutet i Gif Sundsvall. Det känns nästan som att han är lite för bra för den här serien.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden