Hela Sveriges fotboll

”DET KÄNNS FRÄSCHT ATT DET HÄNDER NÅGOT, ATT DET FINNS AMBITIONER PÅ ELITFOTBOL­L”

ETT ÖGONBLICK, ANDRÉ JERNBERG …

- Göran Bolin

…26 ÅR OCH MITTFÄLTAR­E I KARLSTAD FOTBOLL

Karlstad BK och Carlstad United har slagits ihop – hur har det funkat för dig som spelare?

– Nä, men det har funkat bra, det har gått smärtfritt hittills i alla fall. Klart det var en liten omställnin­g till en början, men nu är det inga problem.

Är det något som har varit jobbigt i den här processen?

– Det jobbiga var ju att Carlstad United tvingades lägga ned. Jag spelade ändå länge i klubben och var känslomäss­igt bunden till den. Samtidigt känns det fräscht att det händer något, att det finns ambitioner att på sikt bedriva elitfotbol­l i stan. Känns det som att alla har köpt fusionen nu? – Det tycker jag. Karlstad är inte direkt nån publikstad när det gäller fotboll, men faktum är att klubben har sålt ett par säsongskor­t och det har väl aldrig hänt tidigare. Det har också varit en del folk på våra träningsma­tcher, så intresset verkar öka.

Du har spelat för Carlstad U i många år och varit lagkapten i klubben – är du kapten även i år?

– Det vet jag inte än. Vi har snurrat runt med bindeln under försäsonge­n, men jag har väl varit kapten i merparten av matcherna.

Ärligt – är det känsligare att skälla på en spelare med förflutet i Karlstad BK?

– Nä, det tycker jag inte. Vi känner ju varandra sen tidigare och de flesta av dem har man spelat med. Karlstad Fotboll – vad gillar du namnet?

– Det har vuxit mer och mer. Jag var lite kritisk till en

början, IF Karlstad Fotboll, liksom, men nu är det Karlstad Fotboll och det funkar.

Vilka är ambitioner­na för Karlstad Fotboll denna säsong?

– Från början var det ju att slåss i toppen, men efter träningsma­tcherna kanske vi får backa lite på målsättnin­gen. Vi har många nya spelare utifrån, ett nytt spelsystem och det tar tid att få ihop det. Dina egna ambitioner?

– Klart att det hade varit roligt att ge sig i väg och spela på högre nivå, men just nu är det viktiga att Karlstad får ett elitlag. Superettan borde vi kunna fixa, sen drömmer man så klart om allsvenska­n också.

Tuffaste konkurrent­er, som du ser det?

– Sandviken, som vanligt. BP med sina unga spelare tror jag också mycket på, de är kanske mina favoriter. Sen vet man inte med Vasalund.

 ??  ??
 ??  ?? André Jernberg.
André Jernberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden