Hela Sveriges fotboll

”DE FLESTA TROR PÅ BODEN, DE ÅKTE UR ETTAN OCH SATSAR PÅ ATT GÅ UPP DIREKT”

Sören Hägg, 52, sportjourn­alist Örnsköldsv­iks Allehanda

- Johannes Hägglund

Vilka lag tror du kommer att göra upp om serieseger­n?

– De flesta tror på Boden. De åkte ur ettan i fjol och satsar på att gå upp direkt. Ytterhogda­l har värvat ett lag med helt nya spelare och man vet inte riktigt hur de står sig. De kvalade till ettan i fjol och kommer säkert att vara med i racet. Skellefteå är också alltid med där uppe.

Vilka lag kommer att åka ur?

– Notviken har kommit upp från trean och får det svårt. Sandvik, som fick IFK Timrås plats, och IFK Umeå kommer nog också ligga där nere.

Finns det något lag du tror kommer att överraska positivt respektive negativt?

– Stöde IF är nykomlinga­r från trean. De har tagit nästan hela laget från IFK Timrå, som har dragit sig ur. De har fått in Oskar Nordlund och Petter Thelin, två anfallare som ska bli roliga att följa. Stöde kan överraska. Negativt är svårt att säga. IFK Östersund började en satsning på egna unga spelare förra säsongen och det gick så där. De vill vara ett topplag, men jag tror att de får det svårt.

Vilka spelare i ligan måste vi hålla koll på? – Oskar Nordlund (Stöde IF). Det är en spelare för högre divisioner. Peter Thelin (Stöde IF) hade en jättebra start i karriären och var väl 17 år när han gick till Malmö. Han har haft skadeprobl­em, men han kan bli en sevärd spelare. Varför inte nämna 16-åring Elias Cederblad också. En anfallare i Friska Viljor. Han är storväxt och har gjort många mål på försäsonge­n.

Vem vinner skytteliga­n?

– Om Petter Thelin får vara frisk tror jag på honom. Han gör 23 mål.

 ??  ?? Jonatan Vikströms Boden satsar på att ta sig upp direkt från division 2 Norrland.
Jonatan Vikströms Boden satsar på att ta sig upp direkt från division 2 Norrland.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden