Hela Sveriges fotboll

”JAG VILL UPPÅT. NÄR JAG FLYTTADE HEM VAR TANKEN ATT FÅ TILLBAKA SUGET OCH SEDAN FLYTTA. MEN DET SKET SIG JU.”

ETT ÖGONBLICK, SEBASTIAN LUNDBÄCK …

- Johannes Hägglund

… 23 ÅR, MITTFÄLTAR­E I IFK ÖSTERSUND

Sebastian spelade i Östersunds FK säsongen 2015 när klubben tog klivet upp i allsvenska­n. Året därpå noterades han för en match i högstaliga­n. Efter några år i norrettan och Team Thorengrup­pen spelar han sedan förra säsongen i IFK Östersund, som förra säsongen blev sexa i division 2 Norrland. Vad tror du om lagets chanser i år?

– Svårt att säga. Vi har en rätt ny trupp och många unga spelare. Vi får se lite hur långt det räcker. Vilka lag tror du kommer att göra upp i toppen av tabellen?

– Det är många lag som har tappat sina toppspelar­e. Jag tror att Boden blir giftiga.

Varför valde du spel IFK Östersund och division 2 efter två år i ettan?

– Sista året i ettan var tufft. Jag började tappa suget. Då flyttade jag hem för att få tillbaka glädjen. Efter fyra, fem omgångar gjorde jag illa knät och jag håller på att ”rehabba” nu. Det har väl gått fyra, fem månader sedan jag opererade mig.

När kan du vara tillbaka i spel?

– Augusti någon gång.

Hur ser du på din karriär, vill du uppåt i seriesyste­met igen?

– Jag vill uppåt, absolut. När jag flyttade hem var tanken att jag skulle stanna till sommaren för att få tillbaka suget, känna drivet och sedan kanske flytta. Men det sket sig ju. Nu ska jag bli frisk från det här och sedan siktar jag uppåt.

Du var med när Östersunds FK tog klivet upp i allsvenska­n. Vilket är ditt bästa minne från den säsongen?

– Det var häftigt att starta matcherna i början av säsongen, men det bästa minnet är självklart när vi blev klara för allsvenska­n.

Säsongen därpå gjorde du en match i allsvenska­n. Hur var det?

– Ett kort inhopp. Vi mötte AIK och låg under med 0–2. Vi var en man mindre och då fick jag hoppa in sista tio, femton minuterna. Det var häftigt att komma in.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– En stor fisk. Vi är ute pimplar, men har inte fått något än.

■ Gottne har drabbats av ett tungt avbräck inför den här säsongen. Klubben, som slutade sjua i division 2 Norrland förra säsongen, får klara sig utan sin skyttekung Adam Johnson, som den gångna säsongen dunkade in 20 mål. Med det blev han trea i skytteliga­n. Johnson kommer den här säsongen i stället att spela för Boden. Det är en klubb som Johnson känner sedan tidigare – han spelade där säsongen 2016. – Klubben har stora ambitioner och jag vill vara med och bidra, säger Johnson till Bodens hemsida.

 ?? Foto: BILDBYRÅN ?? Sebastian Lundbäck i Östersunds FK 2017.
Foto: BILDBYRÅN Sebastian Lundbäck i Östersunds FK 2017.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden