Hela Sveriges fotboll

”KARLBERG HAR NOSAT PÅ AVANCEMANG FLERA ÅR, DE FÅR BÄRA FAVORITSKA­PET”

Rasmus Ellvin, 27, fotbollsre­porter på Vestmanlan­ds Läns Tidning

-

Vilka lag tror du kommer att göra upp om serieseger­n?

– Ser man till att inget lag som åkte ur förra säsongens norretta placerats i denna serie så vore det märkligt att inte tro på något av de lag som hamnade i toppen på division 2 förra året. Karlberg har nosat på avancemang flera år. De får bära favoritska­pet. Vilka lag tror du kommer att åka ur?

– Enköping klarade sig på håret förra säsongen. Och jag tror att de får det fortsatt svårt. Även FC Stockholm kan få det tufft. De är oprövade på den här nivån, men de verkar ha värvat starkt på slutet. Ett litet frågetecke­n kring om de hinner få ihop det till seriestart.

Finns det något lag du tror kommer att överraska positivt respektive negativt?

– Skiljebo hade något av en floppsäson­g förra året. Siktade mot toppen men fick aldrig målskyttet att fungera och tvingades kriga sig kvar i serien. Nye tränaren Patrik Dandanell har fått behålla stora delar av truppen och kryddat upp med några spelare. Truppen är inte sämre än förra året, men nu finns inga förväntnin­gar. Håller även ett öga på nykomlinge­n Fagersta Södra. Där har tränaren Tobias Eriksson byggt något väldigt intressant under de senaste säsongerna. Kommer ställa till det för många topplag, framför allt hemma på Onsjövalle­n.

Vilka spelare i ligan måste vi hålla koll på? – Skiljebomi­ttfältaren Stefan Stojanovic var skadad en del under förra säsongen. Han var en nyckel när laget klarade kontraktet under hösten. Även här vill jag lyfta Fagersta Södra. De har målfarliga spelare som William Klasén och Emil Zoltek, som kan bli en obehaglig överraskni­ng för fotbollstv­åan. Varför tycker du att division 2 är en rolig serie att bevaka?

– Framför allt för att det är en serie där unga talanger får chansen att utvecklas på en bra nivå. Här kan man se framtida stjärnor födas och ta steget vidare i karriären.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden