Hela Sveriges fotboll

”JOSEF IBRAHIM I FORWARD, HAN ÄR ALLDELES FÖR BRA FÖR DIVISION 2”

Fredrik Carlsson, 51, fotbollsre­porter på Nerikes Allehanda

- Johannes Hägglund

Vilka lag tror du kommer att göra upp om serieseger­n? Varför?

– Jag skulle säga att BK Forward är ett av lagen. De hade en missräknin­g i ettan i fjol, men har fått behålla många spelare. Assyriska kom trea i division 2 förra året och de borde kunna vara med där uppe. Säkert Åtvidaberg också, som kom på 14:e plats i ettan förra året och precis ramlade ur. Där finns en stor tradition.

Vilka lag kommer att åka ur?

– Trosa-Vagnhärad har kvalat upp från division 3 och de kan nog få det tufft. En annan nykomling, IFK Kumla, kan nog bli indraget i en bottenstri­d. Jag hissar en varningsfl­agga även för Rynninge.

Finns det något lag du tror kommer att överraska positivt respektive negativt? – Den är svår. Jag har precis sagt att Kumla kan hamna där nere, men det är inte omöjligt att de kan överraska. Negativt får bli Rynninge. Känslan är att det kan bli både fågel och fisk när det gäller Rynninge.

Vilka spelare i ligan måste vi hålla koll på?

– Jag tror Josef Ibrahim i Forward är bäst i ligan. Han är finsk mästare med IFK Mariehamn och har allsvenska meriter från Örebro SK. Han är alldeles för bra för division 2.

Vem vinner skytteliga­n?

– Fjolårets skyttekung Ostojic har ju gått till Stockholm Internazio­nale

så jag satsar på Anderson i Forward. Han gjorde elva mål i ett bottenlag i ettan förra året och vräkte in mål senast han spelade i division 2.

 ??  ?? Josef Ibrahim, till vänster i Örebro SK 2011.
Josef Ibrahim, till vänster i Örebro SK 2011.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden