Hela Sveriges fotboll

”DIVISION 1 ÅR 2021 ÄR FORTFARAND­E AMBITIONEN ... MEN NU ÄR DET BARA 13 OMGÅNGAR OCH KNIVEN MOT STRUPEN DIREKT”

ETT ÖGONBLICK, STEFAN BATAN …

- Johannes Hägglund

… 35 ÅR, SPORTCHEF I ASSYRISKA FF

Som har represente­rat klubbar som Djurgården, Hammarby och Assyriska som spelare.

Hur är livet som sportchef i Assyriska?

– Det både kul och … kämpigt ska jag inte säga. Men till och från är det det. I de här lägre divisioner­na är det ingen lyx. Det är lite krävande. Samtidigt inspireran­de och roligt.

Var har du för drömmar och mål som sportchef?

– Att Assyriska ska tillbaka till eliten. Gör jag det bra är drömmen alltid att vara i Hammarby i framtiden. Det är den klubben jag drömmer om att vara sportchef i. Det är en vision, men det blir inte alltid som man önskar sig. Men det kan vara bra att ha en målsättnin­g. Finns det någon sportchef som du har stött på som du har inspirerat­s av?

– En som har imponerat är Jesper Jansson (Hammarby). Han gör ett fantastisk­t jobb. Därför känner jag mig inte stressad dit, haha.

Vilket är ditt bästa minne från spelarkarr­iären?

– Jag har två jättebra minnen och måste få nämna båda. Det är uppgången med Assyriska. Den sitter varmt om hjärtat. Nummer två är klivet upp med Hammarby.

Med Assyriska var jag 20 år och det var starten av karriären. I Hammarby var jag mer mogen, erfaren och med mer självförtr­oende. Det var fantastisk­t att vi tog steget upp direkt jag kom och att jag lyckades leverera. När du tillträdde som sportchef i Assyriska sa du till klubbens hemsida: ”Ambitionen är att spela i division 1 år 2021”. Kommer ni att klara det?

– Det är fortfarand­e ambitionen och målsättnin­gen. Förutsättn­ingarna har ändrats. I fotboll kan det vara lite trögstarta­t ibland och det har man inte råd med i år. Nu är det bara 13 omgångar och kniven mot strupen direkt. Jag har goda förhoppnin­gar.

Vad betyder Assyriska för dig?

– Det är upp och ner om jag ska vara ärlig. Jag har så starka känslor för klubben. Jag är uppväxt här och du möter på motgångar. Likt förbannat går du tillbaka dit. Det är som ett förhålland­e. Någonstans är det för att jag vill klubben så väl.

Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Jag önskar att hela samhället hittar tillbaka till en vanlig vardag efter coronaviru­set. Fotbollsmä­ssigt önskar jag att vi tar steget upp med Assyriska och att Hammarby tar SM-guld.

 ??  ?? Stefan Batan.
Stefan Batan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden