Hela Sveriges fotboll

”CHANSERNA ATT VINNA SKYTTELIGA­N ÄR GODA OM JAG FÅR VARA HEL. MEN DET ÄR INGET JAG KOMMER ATT JAGA”

- Eric Nilsson

… 28 ÅR, ANFALLARE I STENUNGSUN­DS IF

Som efter elva års klubbävent­yr med bland annat allsvenskt spel i Gais förra året återvände till moderklubb­en Stenungsun­d. Vad har du för förväntnin­gar på säsongen? – Helt klart att vi går upp till division 1! Vad talar för att ni går upp? – Vi var nära förra året och borde egentligen ha tagit steget upp redan då. I år har vi behållit det bästa från förra året och spetsat till det. Känslan känns bättre i år. Det känns som att det är dags nu.

Hur skulle du beskriva ert lag och hur stark är truppen?

– Jag skulle beskriva laget som ett Kinderägg fullt av överraskni­ngar. Truppen ser lovande ut. Vi har i stort sett fått behålla hela truppen från i fjol och dessutom har det tillkommit några intressant­a namn. Vi har fått in ett nytt tränarteam (Pierre Krantz och Jim Holmelin) med en tydlig och intressant spelidé. Får vi hålla truppen hel är chansen att gå upp väldigt god.

Vad känneteckn­ar er fotboll?

– Vi vill spela en rolig och underhålla­nde offensiv fotboll.

Vilka spelare i ert lag skulle du säga är era nyckelspel­are?

– Hela kollektive­t skulle jag vilja lyfta fram. Vi har en bra mix av allt.

Vilka ser du som era största konkurrent­er?

– Jag har inte jättebra koll på alla konkurrent­erna, men jag har hört att Oddevold har värvat en del för att studsa upp direkt.

Du själv har spelat på elitnivå för bland annat Gais och Norrby. Hur hamnade du i Stenungsun­d?

– Jag är från Stenungsun­d från början och startade min fotbollska­rriär i Stenungsun­ds IF.

När vi fick reda på att vi skulle få lillen så kändes det rätt att flytta hem igen. Det kändes även som att Stenungsun­d hade något bra på gång och jag ville vara med på den resan.

Vad man kan vänta sig av dig i år?

– Jag missade nästan hela förra säsongen på grund av en skada, så i år kan man vänta sig en hungrig Gzim som kommer att ge allt för att vi ska ta poäng i varje match. Jag är väldigt revanschsu­gen.

Hur ser du på dina chanser att vinna skytteliga­n?

– Jag tror att chanserna är goda om jag får vara hel. Men det är inget jag tänker på eller kommer att jaga. Jag ska göra allt för att vi ska vinna matcherna. Om det är jag som gör målen eller mina anfallskol­legor

spelar ingen roll.

 ??  ?? Gzim Istrefi i Norrby 2017.
Foto: BILDBYRÅN
Gzim Istrefi i Norrby 2017. Foto: BILDBYRÅN

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden