Hela Sveriges fotboll

”JAG ÄR ÖVERTYGAD OM ATT SYRIANSKA SPRINGER HEM DET HÄR HUR LÄTT SOM HELST”

Jan Rydén, 64, sportjourn­alist på Norra Skåne

- Eric Nilsson

Hur går dina tankar inför division 2 östra Götaland i år? – Det har väl aldrig känts så ovisst någon gång med tanke på rådande samhällssi­tuation. Sportsligt har det varit riktig långbänk om Berga skulle flyttas upp i ettan eller bli kvar i tvåan. Nu blir serien av med ett tippat topplag men ersätts i stället av Syrianska som tvångsnedf­lyttats från superettan. Av de nya lagen tror jag att IK Tord klarar sig bäst. Hur tycker du att lagens trupper ser ut?

– Vad jag har förstått så satsar många av lagen ungt. Men jag tror att klassen blir ungefär som i fjol. Vilka profiler i serien bör publiken hålla koll på?

– Dragan Kapcevic i Räppe som de senaste åren har gjort massor av mål i klubbar som Östersund, Sirius och Öster. Sedan har vi förstås förra årets suveräna skyttekung Michael Andrew i IFK Hässleholm.

Ni på Norra Skåne bevakar IFK Hässleholm och Hässleholm­s IF på nära håll. Hur tycker du att de ser ut i år?

– Det ser lite bättre ut än förra året då lagen hamnade precis ovanför återkvalss­trecket. Båda hade väldigt unga trupper som skaffade sig massor av nyttig rutin. Vilka lag tror du gör upp om topplaceri­ngarna och vilket lag är din seriefavor­it?

– Jag är övertygad om att Syrianska springer hem det här. De är trots alla spelartapp mina favoriter till serieseger­n. De kommer trots allt från superettan. Bromölla,

Nosaby och Räppe får slåss om kvalplatse­n. Vilka lag tror du kommer att åka ur?

– Karlshamn och Asarum åker ur. Österlen får kvala sig kvar. Vilka spelare tror du kommer att göra upp om skytteliga­titeln?

– Michael Andrew och Nosabys nyförvärv Joel Wedenell var i toppen förra säsongen och lär göra många mål även i år. Jag tror att Wedenell kommer att fortsätta ösa in mål i sin nya klubb. Även Nosabys Andreas Grahm och Andreas Birgersson i Räppe kommer att göra många mål.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden