Hela Sveriges fotboll

”NÅFORS HAR ÄNNU INTE PEAKAT OCH KAN MYCKET VÄL ÖVERTRÄFFA 18 BALJOR”

Martin Örtegren, 34, sportjourn­alist på Hallands Nyheter

- Eric Nilsson

Hur går dina tankar inför division 2 västra Götaland i år?

– Om jag ska lyssna på min instinkt säger den mig att serien kommer att bli oviss.

Ni på Hallands Nyheter bevakar Varbergs Gif, Ullareds IK och Vinbergs IF på nära håll. Hur tycker du att dessa lag ser ut i år?

– Varbergs Gif kan bli en spännande nykomling. Laget har ett samarbetsa­vtal med Varbergs Bois, som lånar ut unga spelare till Gif. Fjolårets kung i laget var Rasmus Cronvall, som storebror plockade. Men det är ingen omöjlighet att Cronvall kommer att spela för Gif om han inte platsar i Bois och då kan de bli luriga. Ullared ser spännande ut och har fått in en trio som tidigare represente­rat Falkenberg: Ludvig Johansson, Linus Andersson och Tamas Berta. Laget har även norpat en duo från lokalrival­en Vinberg: målvakten Anton Andersson och forwarden Marcus Thorbjörns­son. Vinberg har även gått miste om pålitlige poängspela­ren Besart Zeqiri. Vinberg gjorde en fantastisk höst, men de känns svårbedömd­a med tanke på tappen av flera tunga pjäser.

Vilka lag tror du gör upp om topplaceri­ngarna? –Ängelholm och Olympic huserade i toppskikte­t i fjol och jag tror att det blir så även denna säsong. ÄFF håller jag som seriefavor­it.

Vilka lag tror du kommer att åka ur?

– Jag tippar att Prespa Birlik kommer att åka ur. De har haft en stor omsättning i trupen och hade bara tre poäng ned till kvalplats i fjol. Eslöv gör dem sällskap under strecket. Vilken spelare tror du kommer att vinna skytteliga­n?

– Oliver Nåfors, som har ett förflutet i Varbergs Bois, i Onsala. Han stänkte dit 18 mål på 25 matcher 2019 och blir 25 år i år. Med fjolårets finfina säsong i bagaget är jag övertygad om att han ännu inte har peakat i karriären och mycket väl kan överträffa 18 baljor.

 ?? Foto: BILDBYRÅN ?? Oliver Nåfors.
Foto: BILDBYRÅN Oliver Nåfors.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden