Hela Sveriges fotboll

”ATT FÅ SPELA PÅ ETT FULLSATT SWEDBANK STADION MOT MILAN OCH GÖRA MÅL ... ETT MINNE FÖRE RESTEN AV LIVET”

ETT ÖGONBLICK, TOBIAS MALM …

- Eric Nilsson

… 28 ÅR, BACK I VINBERGS IF

Som efter en resa ute i Fotbollssv­erige med spel i bland annat Malmö FF, Trelleborg och Östersund förra säsongen anslöt till Vinberg. Hur går dina tankar inför säsongen?

– Det ska bli en spännande säsong som jag och laget ser fram emot. Vi har haft en stor spelaromsä­ttning och de nya spelarna har snabbt kommit in i laget och hur vi vill spela fotboll. Under försäsonge­n har vi haft några väldigt bra och några mindre bra matcher, så det är väl ungefär så en försäsong brukar se ut.

Vad tror du att ni kan åstadkomma?

– Fotboll handlar i grunden om att vinna matcher och vi går in med inställnin­gen att vi ska vinna varje match vi ställer upp i. Vi ska försöka att göra det med hjälp av en passningso­rienterad och offensiv fotboll.

Vilka skulle du säga är era nyckelspel­are?

– Kollektive­t kommer att bli viktigt i år. Ska jag framhäva någon spelare måste jag nämna Joel Sibelius och Ardian Berisha. Joel är en ung spelare som avslutade föregående säsong väldigt starkt. Han har en hög lägstanivå och en bra högerfot. Ardian är en stor, stark och snabb anfallare som kommer att skapa oreda i alla försvar i serien.

Hur är det att ha förre landslagss­pelaren Michael ”Mördarn” Svensson som tränare? – Första gången jag skulle träffa honom var jag faktiskt lite nervös med tanke på hans smeknamn. Men han är en väldigt omtänksam och godhjärtad person. Som tränare är han lyhörd, har en tydlig grundidé och är flexibel att anpassa idén efter spelartrup­pen. Vilka lag tror du gör upp om serieseger­n? – Det är en serie där alla lag kan slå varandra. Ska jag försöka tippa ett lag får det bli Ängelholm. De var stabila förra säsongen och har de lyckats behålla sin trupp kan de ses som förhandsfa­voriter. Vilken roll har du i laget?

– Jag är en av de äldre spelarna i laget och är trygg i att komma med input till tränarna. Samtidigt försöker jag bidra med rutinen och erfarenhet­en jag samlat på mig och finnas som stöd för de yngre spelarna.

Du har spelat för Malmö FF i allsvenska­n och gjort mål mot Milan. Hur var det?

– Jag lärde mig mycket både som person och fotbollssp­elare i MFF. Att få spela på ett fullsatt Swedbank Stadion mot Milan och göra mål är ett minne jag kommer att bära med mig resten av livet.

Du har på senare år främst spelat på lägre nivå. Har du en ambition om att nå allsvenska­n igen?

– Jag är snart klar med min utbildning till sjuksköter­ska och ser fram emot att börja jobba men skulle möjlighete­n dyka upp skulle det vara svårt att tacka nej. Men det är inget jag går runt

och tänker på.

 ??  ?? Tobias Malm i Tvååker 2018.
Tobias Malm i Tvååker 2018.
 ??  ?? Tobias i Malmö FF mot Milan 2011.
Tobias i Malmö FF mot Milan 2011.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden