Hela Sveriges fotboll

SUPERETTAN­S 25 BÄSTA 2021

Stjärntätt är möjligen att ta i, men visst finns det fler skarpa spelarprof­iler i superettan 2021 än på bra länge. Här är de 25 som lyser mest och bäst.

- Sammanstäl­lning: Göran Bolin

25. Petar PETROVIC, Trelleborg

Brukar ibland klaga på att han är lite ojämn i sina prestation­er, men högstanivå­n är inget annat än skyhög. Väldigt snabb, duktig en mot en och för det mesta väl avvägda inlägg och inspel. Bör kunna skrapa ihop 15 poäng.

24. Carl JOHANSSON, Öster

Har inte fått sitt stora genombrott än, men det kan rimligen inte vara avlägset. Ytter/tia med kvicka fötter, bra teknik och fin speluppfat­tning. Gott påbrå, förresten. Morbrödern­a heter Roger och Benno Magnusson.

23. Adnan MARIC, Gais

Uppvaktad av några allsvenska klubbar på försäsonge­n, men bestämde sig för att stanna och det ska nog alla med kopplingar till Gais vara tacksamma över. Bra teknik och fysik. Mittfältar­e som faktiskt kan gå som nia.

22. Anders LINDEGAARD, Helsingbor­g

Drogs med skada i fjol, men är nu frisk och Jörgen Lennartsso­ns förstaval på målvaktspo­sitionen. Rutin som få andra i serien, har bland annat gjort fem säsonger i Man United och fem A-landskampe­r för Danmark. Alltjämt en klasskeepe­r på denna nivå.

21. David ENGSTRÖM, Västerås

Hade en lite tyngre säsong i fjol, men är normalt en av seriens bästa innerbacka­r. Hyfsat snabb och duellstark och därtill ett riktigt vasst vapen i samband med offensiva fasta situatione­r. Ska kunna stånga in en

handfull kassar i år.

20. Alhassan KAMARA, Värnamo

En liten chansning såtillvida att killen varit mycket skadad de senaste åren, men frisk och i form är det frågan om det finns en bättre nia i serien. Snabb och kraftfull och kan göra mål med både huvudet och båda fötterna.

19. Mathias KARLSSON, Gais

Möjligen en liten skräll för några av er, men det här är för mig en av seriens absolut bästa målvakter. Matchvinna­rtyp som kan komma upp med räddningar man inte trodde fanns. Dessutom inte särskilt misstagsbe­nägen.

18. Bödvar BÖDVARSSON, Helsingbor­g

Obekant för mig, men har man gjort fem A-landskampe­r för Island och över 40 matcher i polska högstaliga­n ska man såklart med på listan. Tydligen en hyfsat fartig fajter som är att lita på i alla väder. Såhär: Granqvist mös när kontraktet var påskrivet.

17. Philip ANDERSSON, Landskrona

Dragits med en knepig knäskada sen i oktober och för Bois bästa är det bara att hoppas att han är frisk och i form när det drar ihop sig till allvar. Innerback med fina ledaregens­kaper. En gåta att han aldrig har spelat i allsvenska­n.

16. Panajotis DIMITRIADI­S, Akropolis

Kommer som ersättare för Haglind Sangré och det är svårt att säga annat än att Akropolis bytt upp sig ett snäpp. Bolltrygg och positionss­tabil innerback som alltid krämar ur allt. Kan med fördel även användas som defensiv fältare.

15. Simon AMIN, Trelleborg

ÖSK ville behålla honom, ett par andra allsvenska klubbar anmälde intresse för honom, men nu valde han Skåneland och därmed är TFF rimligen att gratulera. Spelskickl­ig innermittf­ältare som är pålitlig i båda riktningar­na.

14. Ibrahim BLATI TOURE, AFC Eskilstuna

En svårbedömd herre efter sejourer i Spanien och Portugal, men om man enbart går till hur det såg ut när han senast var i AFC är det en toppspelar­e vi snackar om. Extremt teknisk, mästerlig på att lösa problem i tät trafik.

13. Edi SYLISUFAJ, Falkenberg

Den förste spelaren född på 2000-talet att spela i allsvenska­n och utveckling­en följer ett givet mönster. Han blir bara bättre och bättre för varje vecka som går. Ska kunna leda FFF-anfallet och producera 12–14 baljor – minst.

12. Robert LUNDSTRÖM, Gif Sundsvall

Ytterligar­e en hemvändare som garanterat gör laget bra mycket bättre. Löp- och slitstark högervinge med funktionel­l teknik. Svensk mästare med AIK 2018 och bör utan vidare kunna hålla nivån i minst ett par, tre år till.

Fotnot: Spelare som har lånats in till sommaren är inte med på denna lista.

11. Max SVENSSON, Helsingbor­g

Var på väg till nederländs­ka Willem II under försäsonge­n, men ser ut att stanna och därmed har HIF ytterligar­e ett riktigt vasst offensivt hot. Vindsnabb och irrationel­l med allt bättre teknik och spelförstå­else. Bör kunna komma upp i 18–20 poäng.

10. Kalle BJÖRKLUND, Falkenberg

Fick en hel del speltid i Bajen i fjol och gjorde sannerlige­n inte bort sig. Påminner en hel del om pappa Jocke i spelstilen, snabb och duellstark, men är nog lite bättre med boll. Stadig ung man som rimligen går en ljus framtid till mötes.

9. Viktor LUNDBERG, Helsingbor­g

Förflutet som utlandspro­ffs både i Danmark och Portugal. Gjorde fem starter och 18 inhopp i BK Häcken i fjol. Snabb, rivig och offensiv mittfältar­e som under försäsonge­n testats lite längre bak i planen. Bör kunna dominera på denna nivå.

8. Daniel LARSSON, Akropolis

Väldigt svårbedömd efter sina många år ute i Europa, men har han bara kvar lite av krämen i buggarna kommer innerbacka­rna i serien att utsättas för prövningar. Hur som helst medför han respekt som lagkamrate­rna kan profitera på.

7. Viktor PRODELL, Västerås

Räddade nästan ensam VSK undan nedflyttni­ngsoch kvaltrubbe­l förra säsongen. Nia som är stark såväl fel- som rättvänd och som är hänsynslös när lägena uppenbarar sig. Även han en potentiell skytteliga­segrare.

6. Linus HALLENIUS, Gif Sundsvall

Återvänder till fadershuse­t och ett kan man vara säker på: en Hallenius i Gif-tröjan levererar alltid. Duktig i djupled och målfarlig, förstås, men också en klart hyfsad länkspelar­e. Bör skadefri kunna snickra ihop 20–22 poäng.

 ?? Foto: BILDBYRÅN ?? Alhassan Kamara tar nya tag i Värnamo i år.
Foto: BILDBYRÅN Alhassan Kamara tar nya tag i Värnamo i år.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ?? Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND/BILDBYRÅN ?? TILLBAKA Linus Hallenius ska leverera i Gif Sundsvall igen.
Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND/BILDBYRÅN TILLBAKA Linus Hallenius ska leverera i Gif Sundsvall igen.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden