Hela Sveriges fotboll

SUPERETTAN­S 15 HETASTE NYFÖRVÄRV

Ingen kan säga annat än att superettan är profilstar­kare än på många år. Det inser du om inte annat när vi listar de 15 bästa nyförvärve­n i serien. Håll till godo.

- Text: Göran Bolin

15. Malkolm MOENZA, Gais

Återvänder till mammas gata efter några år i Dalkurd och en blixtvisit till Slovakien. Blir garanterat en bärande spelare direkt. Vänsterkan­tsgubbe med fart under fötterna och finfina inspel och inlägg.

14. Ashley COFFEY, AFC Eskilstuna

Vi tar en liten chans här, det ska villigt medges, men killen har alltså snittat ett mål per match sedan han kom till Sverige och ska man tro tränare som jobbat med honom är det bara en tidsfråga innan han spelar på en ännu högre nivå.

13. Johan BLOMBERG, Trelleborg

En av två kantkanone­r i Trelleborg, men han kommer att bidra med helt andra egenskaper än kollegan Petar Petrovic: hårt jobb, klokhet och en högerfot pricksäker som Wilhelm Tell.

12. Petar PETROVIC, Trelleborg

Om det är nånstans TFF fräschat upp laget till denna säsong, så är det på kanterna.

Den här MFF-produkten har med sina egenskaper – snabbhet och inläggsfot – alla möjlighete­r att slåss i toppen av poängligan.

11. Alhassan KAMARA, Värnamo

Om han anslutit i sin prime hade det inte varit något snack – då hade han legat betydligt högre upp på denna lista. Får Thern-Asterhed i gång honom hyfsat kan sierraleon­iern – med skaplig service – göra 15–20 mål.

10. Bödvar BÖDVARSSON, Hif

Fyllde igen det sista hålet som behövde fyllas igen i Helsingbor­g. Snabb och aggressiv vänsterbac­k som gjort drygt 40 matcher i polska ligan och som även testat på A-landslagss­pel. Rimligen en klasspelar­e på denna nivå.

9. Panajotis DIMITRIADI­S, Akropolis

Erfaren pjäs som i första hand kommer för att ersätta Haglind-Sangré, som lämnat för västkusten. Lagkaptens­typ som är något att hålla i hand oavsett motstånd. Kan även användas som sexa.

8. Simon AMIN, Trelleborg

Nobbade nytt kontrakt i ÖSK och sa tydligen ”nej tack” till ytterligar­e en allsvensk klubb innan han valde TFF. Hög arbetskapa­citet och en tekniskt skicklig innermittf­ältare som ska kunna dominera på denna nivå.

7. Robert LUNDSTRÖM, Sundsvall

Ytterligar­e en rutinerad hemvändare som knappast har annat än allsvenska­n i blicken. Snabb och löpstark och därtill pålitlig i båda riktningar­na. Bildar tillsamman­s med Dennis Olsson ett wingbacksp­ar av högsta klass.

6. Ibrahim BLATI TOURÉ, AFC Eskilstuna

Var direkt magnifik senast han var i klubben. Hade då anbud från allsvenska­n men valde i stället Spanien. Har han bara konservera­t formen anständigt är det här avgjort en av seriens bästa sexor.

5. Kalle BJÖRKLUND, Falkenberg

I början av sin karriär och rimligen inställd på att bjuda till rejält i FFF och på så sätt ta sig tillbaka till allsvenska­n och Hammarby. Snabb och stark i duellspele­t och därtill ett vapen vid offensiva fasta.

4. Viktor LUNDBERG, Helsingbor­g

Kommer knappast till ”Sundets pärla” för att dra in sista degen i karriären utan är där för att spela HIF tillbaka till allsvenska­n. Snabb, rivig typ med funktionel­l teknik som kan användas på många positioner.

3. Daniel LARSSON, Akropolis

Svårt att veta exakt var man har honom efter åren ute i Europa, men med rätt inställnin­g och attityd, hygglig service och – inte minst – benen i behåll gör innerbacka­rna i serien bäst i att passa sig.

2. Linus HALLENIUS, Sundsvall

Hemvändare som aldrig har gjort klubbens supportrar besvikna och som alldeles säkert kommer med ambitionen att skjuta upp klubben i hjärtat till allsvenska­n.

Potentiell skytte- och poängkung.

1. Astrit AJDAREVIC, Akropolis

Kanske läge att resa frågetecke­n för inställnin­g och attityd, men går man enbart på cv:t och de rent fotbollste­kniska färdighete­rna råder det inget större tvivel om att han ska vara nummer ett på denna lista.

 ??  ?? Fotnot: Spelare som har lånats in till sommaren är inte med på denna lista.
Fotnot: Spelare som har lånats in till sommaren är inte med på denna lista.
 ??  ?? Guldfirade med Djurgården
2019.
Guldfirade med Djurgården 2019.
 ??  ?? 12
9
12 9
 ??  ?? 4
4
 ??  ?? 11
11
 ??  ??
 ??  ??
 ?? Foto: BILDBYRÅN, TT ??
Foto: BILDBYRÅN, TT
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden