Hela Sveriges fotboll

EN ENGELSMAN KAN BLI ESKILSTUNA­S JOKER I ÅR

- GÖRAN BOLIN

Nedflyttni­ngsstrid i fjol.

I år? Ingen som vet, ingen som vet.

I den här typen av sammanstäl­lningar väntar man alltid med AFC Eskilstuna till sist.

Varför?

Klubben dröjer alltid längst av alla med att spika sin trupp. Två timmar före avspark (nåja) i premiären kan det plötsligt annonseras att två nya – och ibland riktigt bra – spelare ska spela. I år har Özcan Melkemiche­l fått in en del spelare förhålland­evis tidigt, men räkna med att fler kan ansluta sent.

Tittar man på truppen känns den spännande om än en aning skakig.

Pallar de unga innerbacka­rna trycket? Är Blati Touré lika bra som när han spelade i superettan senast? Kan den nya trion Baze, Ahl-Holmström och Coffey fullt ut ersätta fjolårets bäste målskytt Nnamani och assistkung Loeper, som båda har sökt nya utmaningar till denna säsong?

Det är den typen av frågor man ställer sig och svaren får vi vackert vänta på.

Taktiskt har vi ställt upp elvan i en 5–4–1formation, det troliga är att Melkemiche­l väljer en fembacksli­nje och att nye Coffey i rollen som nia får jobba ganska mycket på egen hand. Engelsmann­en är helt klart ett av de mest intressant­a förvärven i serien denna säsong. Sedan han kom till Sverige, sommaren 2019, har han snittat ett mål per match i division 2 och division 1. Under vintern och våren har han uppvaktats inte enbart av allsvenska klubbar som Degerfors, Örebro och Mjällby utan även av klubbar i Sydkorea, Albanien och Litauen. Om Ashley Coffey är the real deal? Mycket talar för det, men som så ofta när det gäller AFC:

Ingen som vet, ingen som vet.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden