Hela Sveriges fotboll

SKADORNA FÄLLDE I FJOL – FÖR TUNN TRUPP I ÅR?

-

2019 fungerade det mesta.

I fjol gick allt käpprätt åt …

Återstår att se var vi har Brage denna säsong.

Så här är det: om Brage får ha samtliga spelare friska och i form råder det inget som helst tvivel om att laget är en glödhet aspirant för en topplaceri­ng i serien.

Men nu är ju fotbollen en gång för alla sån, att det inte alltid blir som man har tänkt sig.

I fjol, till exempel, tippade Sportblade­t Borlängegä­nget som seriesegra­re inför säsongen, men då hade vi förstås inte räknat med att laget mer eller mindre skulle slås sönder av skador och allehanda andra problem. Det blev till slut en intetsägan­de åttondepla­ts för Brage – hela 20 poäng bakom J-Södra som knep kvalplatse­n.

I år?

Klebér Saarenpää är säkert revanschly­sten och har garanterat förberett sina spelare på bästa sätt, men om man bortser från skadeprobl­ematiken, som lite hänger i från i fjol, finns det vissa frågetecke­n. Är målvaktern­a av toppklass? Är alternativ­en bakom Hellberg och Antonsson centralt på mittfältet tillräckli­gt bra? Vem ska skapa målchanser­na? Och vem ska hjälpa Pllana med målskyttet? Det vi garanterat får se även denna säsong är ett discipline­rat, hårdjobban­de och taktiskt skickligt Brage som kommer att bjuda till med det man har i samtliga matcher. Något annat tillåter inte Saarenpää.

Men finns spetsen, spelarna som sticker ut ur mängden som krävs för att fjolårets mittenplac­ering ska bli något annat – och mycket bättre – i år?

Det är det som är frågan.

 ??  ?? GÖRAN BOLIN
GÖRAN BOLIN

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden