Hela Sveriges fotboll

FÖR OERFARET FÖR ENKEL RETUR TILL ALLSVENSKA­N

-

Ambitionen är glasklar.

Laget från havet ska tillbaka till allsvenska­n. Om det blir redan till 2022 är vi osäkra på.

Det är lätt att gilla FFF.

En charmig klubb med små resurser där man jobbar stenhårt, alltid sköter sig och inte sällan driver gäck med såväl expertis som bra mycket större klubbar.

Därtill en driftig sportchef i Håkan Nilsson och duglig tränare i Hasse Eklund – en duo som har kamperat tillsamman­s i några år nu och som uppskattar varandra högt och rent.

Pratar man med klubbledni­ngen är målsättnin­gen klar:

Det är tillbaka till allsvenska­n som gäller. Ju förr desto bättre. Kan det gå redan i år?

Hm, inte helt säkert.

Till skillnad från förr om åren kommer FFF till seriespel med en väldigt ung trupp. Talangfull, absolut, men superettan är en hård och många gånger cynisk serie som har krävt och kommer att kräva sina offer.

Frågan är om de många 18, 19 och 20åringarn­a som är FFF:s framtid kommer att palla att springa, tackla och fajtas i 30 omgångar, från april till november.

Intressant är att Hasse Eklund gör ett formations­byte, från 4–4–2 till 4–3–3. Det kan delvis ha att göra med att han saknar en targetspel­are av klass, men också att han numera förfogar över så många rörliga och tekniskt skickliga spelare som är bättre lämpade för 4–3–3.

Hur det är med den saken lär visa sig, men det ska i alla fall bli väldigt spännande att stifta bekantskap med talanger som Kalle Björklund, Samuel Adrian, Melker Nilsson, Edi

Sylisufaj, Matthew Garbett och Lorik Ademi, för att nu rycka några ur högen.

 ??  ?? GÖRAN BOLIN
GÖRAN BOLIN

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden