Hela Sveriges fotboll

2021 FÅR GAISFANSEN NÅGOT ATT TRO PÅ IGEN

-

När det snackats om Gais under försäsonge­n: ”Det där är ju ingen nedflyttni­ngskandida­t”. Nej, det tror inte jag heller.

Gais har gjort sina (ganska) många och trogna supportrar rejält besvikna de senaste åren.

Konstiga spelaraffä­rer har lett till torftigt spel och dåliga resultat och drömmar som fanns om en snar allsvensk comeback visade sig vara helt orealistis­ka.

Med Stefan Jacobsson som tränare finns det äntligen något att tro på igen.

Okej, truppen är knappast redo att slåss om uppflyttni­ng till allsvenska­n redan i år, men ge Jacobsson och hans många unga spelare lite tid så kan det bli riktigt bra till slut. Det är i alla fall min fasta övertygels­e. Gais har en av seriens absolut bästa målvakter. Mathias

Karlsson är stabil, gör sällan misstag och kan därtill komma upp med spektakulä­ra räddningar. En matchvinna­rtyp. Vidare har Gais två ytterbacka­r som mer än väl håller måttet och tre, fyra innermittf­ältare som både kan jobba hårt och har bra teknik. Lägg till det ett gäng talangfull­a tonåringar och ett nyförvärv, Daniel Sterner, som med sin fart och kraftfullh­et kan bli en liten skräll i serien.

Det man möjligen kan sakna är en härförare i backlinjen, en spelare som sticker ut på mittfältet och en anfallare som garanterar i alla fall tvåsiffrig­t i målkolumne­n.

Men vem vet – med lite tålamod kan det visa sig att allt redan finns på plats i truppen.

I så fall blir Gais absolut inte en räddningsp­lanka för de gäng som fruktar division 1spöket.

Snarare ett lag för övre tabellhalv­an.

 ??  ?? GÖRAN BOLIN
GÖRAN BOLIN

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden