Hela Sveriges fotboll

SARGAT LAG FÅR FAJTAS FÖR ATT INTE TRILLA UR

-

Att jobba i skuggan av en bjässe är inte så lätt.

Norrby IF vet.

Det är ingen större hemlighet att det är IF Elfsborg som gäller i Borås.

Norrby IF, som en gång i tiden höll jämna steg med di gule, betraktas numera mer eller mindre som en kvarterskl­ubb. Med tanke på det har laget gjort det fantastisk­t bra som kommit upp och faktiskt etablerat sig på elitnivå.

Men frågan är hur länge det håller.

Fjolåret var tufft med pandemin och i år har klubben tvingats skära i utgifterna, vilket bland annat gått ut över A-lagstruppe­n som inte är lika stark som den varit de senaste säsongerna.

Samtliga lagdelar har tagit stryk. På målvaksfro­nten ser det halvskakig­t ut med endast ett riktigt gångbart alternativ,

Anton Cajtoft. Backlinjen har också tunnats ut genom att såväl Mammar Chaouche som Jonathan Azulay sök t nya utmaningar. Samma sak framåt. Poängkunge­n de senaste säsongerna, Abdo Saidi, föll till slut för locktonern­a från allsvenska Degerfors och att ersätta honom rakt av är förstås omöjligt när det inte ruckas en tum på besparings­kraven. Så vad har Norrby att komma med 2021?

I första hand en stark defensiv. Mak Lind vet att sätta ett försvarssp­el, det har han visat de senaste åren, och det är utifrån att vara svårforcer­at och svårslaget Norrby får jobba.

Framåt får man ta lite det som bjuds. Hoppas på att Buba Jobe och Vukojevic orkar hålla ångan uppe i 30 omgångar och att Robin

Strömberg lika länge kan hålla poängprodu­k tionen vid liv.

Plats 12–16 – det är nog där någonstans i tabellen vi hittar Norrby i november.

 ??  ?? GÖRAN BOLIN
GÖRAN BOLIN

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden