Hela Sveriges fotboll

ALLSVENSK COMEBACK – OM GIF FÅR UPP FARTEN

-

Tittar man på kanterna och anfallspar­et är det inget snack:

Då ska Gif Sundsvall susa genom serien och spela i allsvenska­n 2022.

Nu ska det ju till mer än så för att vara ett framgångsr­ikt fotbollsla­g och med det sagt är vi inne på de små frågetecke­n som trots allt finns. Är målvaktsbe­sättningen tillräckli­gt bra för topp två? Hur är det egentligen med trebacksli­njen, duger den? Och kan någon eller ett par av de unga innermittf­ältarna ta ett så pass stort kliv att den eller de kan dominera matcher i serien?

Är svaret på dessa tre frågor ”ja” råder det inget som helst tvivel. Då spelar Giffarna i allsvenska­n nästa år.

Kanterna och anfallspar­et håller nämligen redan mer än god allsvensk klass.

Dennis Olsson, till vänster, och nygamle Robert Lundström har få – om ens några – övermän i serien när det kommer till att effektivt jobba från hörnflagga till hörnflagga. Och längst där framme bildar Pontus Engblom och Linus

Hallenius seriens mest fruktade duo. Engblom vann skytteliga­n i fjol på 20 mål och med Hallenius jämte sig ska det rimligen inte behöva bli färre fullträffa­r kommande säsong.

Spelmässig­t har Giffarna i mångt och mycket lekt Barcelona de senaste åren. Det har, kort och gott, passats till förbannels­e. Mest i sidled eller bakåt. Nu måste det bli ändring på det. Vill Giffarna nyttja sina två forwards på bästa sätt måste det gå mycket fortare och mycket rakare.

Är Henrik Åhnstrand med på noterna i detta avseende talar en hel del för att Sundsvall gör comeback i allsvenska­n

2022.

 ??  ?? GÖRAN BOLIN
GÖRAN BOLIN

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden